Primož Roglič: Če bi lahko šel hitreje, bi šel!

Primož Roglič: Če bi lahko šel hitreje, bi šel!
11.08.2016 AVTOR: D. Z.
"Po 20 kilometrih mi je 'crknila' še radijska postaja," je po 10. mestu v kronometru na OI dejal Primož Roglič

Primož Roglič je bil edini slovenski predstavnik v vožnji na čas na olimpijskih igrah v Riu. Skoraj 55 kilometrov dolgo progo je premagal z desetim časom. Za izjemnim Fabianom Cancellaro je zaostal za 2:40.

»Dal sem vse od sebe. Če bi lahko, bi šel hitreje. Na koncu sem lahko zelo zadovoljen. Dosegel sem cilj, saj sem želel priti med deseterico. Nisem vedel, kako hitro lahko izpeljem ovinke, saj je deževalo. Verjetno prvič v tem mesecu. Moral sem se tudi temu prilagoditi in iz tega kar največ potegniti. « Predvsem pa se je med dirko soočil s težavo. Ostal je brez radijske povezave s selektorjem Gorazdom Štangljem.

»Morda sem začel malce močno. Po 20 kilometrih mi je 'crknila ' radijska postaja in tako sem bil sam. Malce me je motilo, saj bi se lahko v nasprotnem primeru nekoliko bolj skoncentriral, saj bi mi v ozadju govorili ovinke. Nekaj težav je bilo, vendar pa sem dal vse od sebe. « Roglič je še priznal, da spet doživel novo izkušnje, predvsem pa je bil to njegov najdaljši kronometer v karieri.

»Ko bi le lahko šel hitreje, vendar nisem mogel. Je pa to zelo dobra izkušnja. Upam, da bomo lahko naslednjič premaknili ta mejnik še nekoliko višje, « je še dodal Roglič, ki je tako končal z nastopi v Riu. Zanj je bil to najdaljši posamični kronomater v karieri. Prav na desetem mestu je v Londonu kronometer končal Jani Brajkovič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ