Primož Roglič: Če bom zdrav, bom zagotovo dobil svoje priložnosti

Primož Roglič: Če bom zdrav, bom zagotovo dobil svoje priložnosti
18.01.2017 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič sezono začenja v Valenciji in trdi: "Sanjsko lansko sezono bo težko ponoviti."

Brez Avstralije, začenja v Valenciji
Primož Roglič se v the dneh mudi na skupnih pripravah s kolegi iz moštva LottoNL Jumbo v Alicanteju. To bodo še zadnje priprave pred za Rogliča uradnim začetkom sezone.

“Bo kar težek kamp, saj se moramo že kar dobro pripraviti. Prav vsi namreč kmalu začnemo sezono, ” je sprva pojasnil Roglič. Tokrat se je, za razliko od lanske krstne sezone v World Touru, odpovedal nastopu na dirki Tour Down Under: “Vročina mi ni ravno najbolj odgovarjala. Poleg tega je sezona zelo dolga in se mi zdi boljše, da jo začnem z Valencio. 

Pripravljal se je na Majorki
Roglič je potrdil, da je tudi v letošnjem pripravljalnem obdobju uspel ostati zdrav in da je lahko nemoteno treniral. Če se je lani zadrževal v Gironi, je letos izbral drugo lokacijo. Ravno tako s strani številnih kolesarjev zelo priljubljeno Majorko.

“Hotel sem zamenjati lokacijo. Tudi zato, da spoznam še kaj novega. Koliko časa pa bom tam še ne vem. Verjetno vsaj do konca marca. Tudi tu se kolesarjev ne manjka. Skoraj vedno je tudi kakšen iz naše ekipe. Tudi preostalih ekip je veliko tam, ” je še pojasnil Roglič. Družbe mu tam vsekakor ne manjka. Nenazadnje so tam na pripravah kilometre nabirali kolesarji moštev Bora Hansgrohe, Trek Segafredo in Sky.

"Komaj čakam, da se  začne "
“Tudi rekreativcev je ogromno. Sicer pa večinoma treniram sam. Naredim, kar imam po programu. Pri daljših vožnjah pa pride prav tudi družba. ” Predvsem pa je zadovoljen, da lahko mirno pričakuje začetek sezone:

“Vse poteka po načrtih. Pripravljen sem podobno kot lani. Komaj čakam, da se začne. ” Če je lani mnoge presenetil s svojimi predstavami – predvsem z zmago v vožnji na čas na dirki po Italiji – pa letos mnogi pričakujejo še več. Da bo še nadgradil svoje predstave: “Vedno je tako. Nikoli ni dovolj. Še več. Lanska sezona je bila sanjska in težko jo bo ponoviti. Če bom zdrav, pa bom zagotovo dobil svoje priložnosti. Me sploh ne skrbi. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ