Primož Roglič: Če si dober ti povsod gre, če nisi, ti nikjer ne gre

Primož Roglič: Če si dober ti povsod gre, če nisi, ti nikjer ne gre
07.11.2018 AVTOR: DZ

“Lepo je prejeti tako nagrado. Ne bi se pritoževal, če bi take nagrade prejem še v prihodnosti,” je po prejemu nagrade za najboljšega kolesarja sezone dejal Primož Roglič.

Na Večeru zvezd je Kolesarska zveza Slovenije tudi letos za najboljšega kolesarja sezone razglasila Primoža Rogliča. Ta je po koncu prireditve potrpežljivo odgovarjal na številna novinarska vprašanja. Kaj vse je povedal pa v nadaljevanju.

O prejemu nagrade: “Lepo je prejeti tako nagrado. Ne bi se pritoževal, če bi take nagrade prejem še v prihodnosti. Nekako se mi zdi, da je to potrditev, da je celotno leto bilo zelo uspešno. Vse od starta pa skoraj do konca. Prav na koncu nisem dobil toliko nagrad, nisem zmagoval, tako da je lepo prejeti nekaj takega. Sem zelo počaščen. Ni dvoma, da bi pred sezono podpisal za kaj takega. Z zmagami na enotedenskih dirkah sem zagotovo izpolnil zastavljeni cilj. Potem je bil tu Tour, na katerem sem lahko nastopil precej bolj sproščeno. A tudi to se mi je izšlo in mi ga je uspelo zelo dobro odpeljati.”

O tem, če bi kaj naredil drugače: “Vedno so to stvari, ki ti rojijo po glavi. A to so stvari, iz katerih se naučiš kaj novega. Izkušnje, bom temu rekel, ko ne dosežeš željenega rezultata. To so potrebne stvari za prihodnost, da se lahko še izboljšaš.

O Giru in Touru 2019: “Zdaj je za nami tudi že predstavitev dirke po Italiji. Kot sem že omenil, bi bilo sebično in krivično, da bi sam že zdaj govoril, da me boste videli na Giru, na Touru, na obeh. Ali morda na Vuelti. Ne vem. To so odločitve, ki jih moramo sprejeti s celotnim moštvom skupaj. To bo šele v zimskih mesecih. Takrat se bodo oblikovale vse želje in plan dirk za prihodnje leto. Če si dober, ti povsod gre, če nisi, ti nikjer ne gre. Bomo videli. Na prvi pogled, mi je vse všeč. Prav veliko me ne skrbi, kje bom dirkal.”

O začetku priprav na novo sezono: “Počasi se začenja priprava na novo sezono. Predvsem je vse bolj sproščeno, saj se ne mudi. Vedno je lažje, če s pripravami nekoliko pohitiš in je potem začetek sezone nekoliko bolj sproščen. Zdaj so prve res sproščene vožnje na kolesu. Po uro, dve. Poskušaš pač uživati na kolesu.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ