Primož Roglič: Cilj letošnje sezone

Primož Roglič: Cilj letošnje sezone
07.04.2018 AVTOR: D. Z.
"Če hočeš sanjati o tritedenskih dirkah, potem je zmaga na enotedenskih dirki World Toura stopnička bliže," je po izjemni zmagi za Lotto NL Jumbo dejal Primož Roglič.

Primož Roglič je na izjemen način dobil dirko po Baskiji, poleg rumene majice najboljšega v skupnem seštevku je po treh drugih mestih in zmagi osvojil tudi zeleno za najboljšega po točkah:

“Bilo je težje, kot smo pričakovali. Zagotovo. Na žalost sem namreč padel. Žal je tekmovalec pred mano Rigoberto Uran padel. Sam nisem mogel nič storiti, saj sem padel čez njega. Dirka se je ravno začela, ker je bil pravi boj od starta. Celotno ekipo sem moral porabiti za lov in tudi sam sem porabil več moči, kot bi si želel. ” A vendar je bil vseskozi prepričljiv. Do zadnjega vzpona ni pokazal slabosti, za uradno spletno stran moštva LottoNL Jumbo pa je po koncu vendarle priznal:

“Na koncu je to bilo kot igra. Poskušal sem igrati, da sem miren, a bilo je res težko. Na zadnjem vzponu sem vedel, da bi moralo biti vse v redu. ” 122 kilometrov dolgo etapo z osmimi kategoriziranimi vzponi je tudi sam označil za kratko, a sladko, ki ni dopuščala napak: “Na srečo se je kljub padcu vse dobro izteklo. Te zmage sem zelo vesel. Res je, pač nismo največja ekipa, nimamo vsega največ. Smo pa pokazali tisto, ker smo želeli. Tudi s sotekmovalci smo stopili skupaj in zmagali. Lahko smo zadovoljni. ”

In tako je dosegel pred sezono zastavljeni cilj. To je zdaj potrdil tudi za RTV Slovenija: “Če gledamo etapne dirke je tudi po kategoriji to moja največja zmaga. To je bil cilj letošnje sezone, da dobim enotedensko dirko svetovne serije. Gledam samo še z optimizmom in bolj sproščeno v nadaljevanje. Najprej se želim spočiti oziroma poskušati pozdraviti vse odrgnine in udarce, ki sem jih prejel danes. Potem pa se regenerirati in se pripraviti za dirko po Romandiji. ” Lani je prav Romandijo končal na tretjem mestu. Zaostal je zgolj za Simonom Yatesom in zmagovalcem Richiejem Portom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ