Primož Roglič: Do Gira je še 70 dni, tako da me čaka še nekaj dela

Primož Roglič: Do Gira je še 70 dni, tako da me čaka še nekaj dela
02.03.2019 AVTOR: DZ, foto: UAE Tour

Primož Roglič je tik pred prepričljivo zmago na dirki UAE Tour. V teh dneh je dokazal, kako izvrsten kolesar je, in tudi, kako dobro ekipo ima okrog sebe.

"Tu imamo večino fantov, ki bo z mano nastopalo na dirkah pred Girom."
Primož Roglič

Trenutno boljši od konkurentov na Giru
Primož Roglič je sezono 2019 začel prav na dirki UAE Tour. Tu se je soočil s številnimi zvezdniki, veliko od njih jih bo nastopilo tudi na dirki po Italiji. Ta dirka, ki se bo začela čez dobra dva meseca je tudi glavni cilj Primoža Rogliča. Pa tudi Toma Dumoulina, Vincenza Nibalija, Baukeja Molleme, Alejandra Valverdeja ... Vsi so se soočili na dirki UAE Tour.

Odlična celotna ekipa
In prav vse je Roglič na glavnih preizkusih premagal. Na prvem, ekipnm kronometru, pa je blestel skupaj z ekipo Jumbo Visma. Še največ sta poleg njega pokazala Valverde in Dumoulin. Roglič je dobil predzadnjo etapo s ciljnim vzponom. Tam je premagal prav Dumoulina. Predvsem pa je lahko iz dneva v dan hvalil klubske kolege, ki so mu nudili veliko pomoči.

De Plus še dolgo ostajal z njim
"Tu imamo večino fantov, ki bo z mano nastopalo na dirkah pred Girom. Ob normalnem poteku bodo to Laurens De Plus, Koen Bouqman, Jose van Emden in Paul Maertens," je Roglič dejal po zadnji gorski etapi na UAE Touru. De Plus je Rogliču pomagal še globoko v zadnjem kilometru, zato ga je slovenski zvezdnik še posebej izpostavil, ni pa pozabil na preostale:

"Delo zaključili na popoln način"
"Kot smo lahko videli, je opravil res neverjetno delo. Še posebej na koncu, saj je bil v ospredju vse do petsto metrov pred ciljem. Vendar pa ga ne bi postavljal pred druge. Tu od prvega kilometra dirka celotna ekipa, saj mora paziti name od začetek do konca. Kot ste lahko videli, so vsi kolesarji trdo delali. Vsi so dobri in na koncu ostaneva z Laurensom. Danes smo tudi zaključili na popoln način."

Vse se vrti okrog Gira
Seveda se vse vrti okrog dirke po Italiji. Letos bo na njej izjemna konkurenca, pri Jumbo Vismi pa so pred začetkom sezone jasno dejali, da bo Roglič njihov prvi in edini kapetan in adut za najvišja mesta. Ob sebi bo tudi očitno imel zelo močno ekipo. Do začetka Gira – ta se bo začel 11. maja – pa je še kar nekaj časa. Bo Roglič lahko zadržal tako pripravljenost?

Vse leto dober
"Ponavadi sem vse leto dober, tako da me to ne skrbi. Upam, da bomo na Giru pokazali podobe predstave. Do Gira je še 70 dni, tako da me čaka še nekaj dela," je dejal Roglič in priznal, da boljše motivacije, kot je zmaga na uvodni dirki ne bi mogel dobiti: "Nikoli ne veš, kako boš začel prvo dirko v sezoni in vedno je lepo zmagati. Če lahko tako začneš, potem je to še večja motivacija."

"Ponavadi sem vse leto dober, tako da me to ne skrbi. Upam, da bomo na Giru pokazali podobe predstave. Do Gira je še 70 dni, tako da me čaka še nekaj dela."
Primož Roglič

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ