Primož Roglič: "Full gas" od prvega kilometra

Primož Roglič: "Full gas" od prvega kilometra
07.04.2018 AVTOR: D. Z.
"Lepo je bilo obleči rumeno majico. To je vedno lepo narediti, če si vodilni," je po 5. etapi dirke po Baskiji dejal Primož Roglič.

Tri druga mesta in prvo mesto v vožnji čas. To je dan pred koncem izkupiček Primoža Rogliča na dirki po Baskiji.

Kar pa je najbolj pomembno, Roglič pred zadnjo etapo prepričljivo vodi v skupnem seštevku, saj ima skoraj dve minuti prednosti pred Mikelom Lando. “Težke etape se kar nadaljujejo. Tudi danes je bil težek dan, ni bil nobena izjema. Lažjega dneva nisem pričakoval, ” je za RTV Slovenija dejal Roglič. Predvsem pa je znal odgovoriti na vse napade v peti etapi.

Na preizkušnjo so ga postavili kolesarji Movistarja, še posebej Mikel Landa. Pridružil se mu je še Ion Izagirre, a Roglič ni pokazal nobene slabosti: “Na predzadnji klanec je Movistar narekoval hud tempo. Na koncu nas je res ostalo zelo malo. Predvsem na zadnji klanec, ko sta poskušala Landa in Izagirre sem se še lahko peljal zraven. Vse se je nekako super končalo za celotno ekipo, ” je še dodal Roglič in priznal, da je bio nadvse vroče:

“Vsi smo pričakovali te napade, na koncu je bilo zelo težko. Se mi zdi, da gre zaenkrat nekako vse po planu. Vse je na svojem mestu. Z ekipo gledamo naprej in se pripravljamo na naslednji dan. ” To je današnji dan. Kakšna etapa kolesarje čaka, ste si že lahko prebrali. Kratka, a nadvse zahtevna. “Verjetno se trend nadaljuje, ta dirka ne velja zastonj za eno izmed najtežjih enotedenskih dirk. V soboto se bo treba že takoj od starta dobro ogreti in startati kot na nekakšnem kronometru. Verjetno bo “ful gas ” od prvih kilometrov in vse do zadnjega strmega klanca.

Ima pa tudi veliko prednost. Tako prepričljivo na tej dirki že vrsto let nihče ni nastopal. Skoraj dve minuti naskoka sta dobri tudi za določeno mirnost. “Definitivno bodo spet poskušali Movistarjevi kolesarji s Quintano in Lando. Bomo videli, zelo težko je povedati, kako bo, saj so mesta od drugega dalje še zelo odprta. Sigurno bo marsikateri zadnji dan poskušal še kaj naredit. ” Vseeno pa se zaveda, da bo tudi njemu še kako težko. Nič še ni zagotovljenega:

“Na papirju sem na varnem, na cesti smo pa vsi vedno isti in vedno se moraš znova in znova dokazovati, da si to res zaslužiš. ” Zato si ne dela utvar, da bi etapa minila brez pravih napadov največjih konkurentov: “Kaj pa vem, dobro bi bilo, čeprav ne verjamem. Vedno je vredno poskusiti. Ogromno je zelo dobrih tekmovalcev tu. Definitivno bi bilo verjetno neumno pričakovati nekako sproščeno vožnjo vse do zadnjega klanca.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ