Primož Roglič: Graditi proti vrhu

Primož Roglič: Graditi proti vrhu
13.03.2024 AVTOR: DZ

Kaj je Primož Roglič povedal po končani dirki Pariz-Nica, ki se ni iztekla po njegovih načrtih in načrtih Bore-Hansgrohe? Tu so odgovori, ki jih je Roglič podal v intervjuju z novinarji RTV Slovenija.

Primož Roglič je dirko Pariz-Nica končal na desetem mestu. V zadnjih etapi je v mrazu in dežju izgubil več kot štiri minute. Dirko je pred dvema letoma že dobil, lani pa je bil v Nici najboljši Tadej Pogačar. Zdaj ju je na vrhu nadomestil Matteo Jorgenson. Rogličev glavni letošnji cilj je Tour de France, tako da se v ekipi očitno zaradi tega dosežka ne vznemirjajo preveč. Kaj pa je Roglič po končani dirki povedal? V nadaljevanju.

O zadnji etapi: Mrzlo je bilo, težko. Ampak, zdaj je bolj prijetno, pa še sonce je.

O pričakovanjih pred dirko: Nisem nič kaj pričakoval. Sigurno sem prišel sem s tem, da postorim vse najbolje, kar je možno. To je bilo to, kar sem dosegel. Na srečo je še kar nekaj prostora za izboljšave. Start je, doživeli smo en kup enih situacij in še kup jih moramo, tako da pogumno naprej.

O privajanju na novo okolje in ekipo: Predvsem, da vozimo skupaj, da smo skupaj kot ekipa. Da se navadimo eden na drugega. Vsi. Kolesarji, osebje. Vsi, ki so okrog. Da se spoznamo in potem delujemo bolje in bolje. Navaditi se moramo eden drugega, sistem, kako vse skupaj deluje. Kakorkoli obrneš je tudi zame precej novih stvari. Dal bi si čas, da dodobra vse spoznam in se počutim domače.

O naslednjih dneh: Zdaj imamo nekaj ogledov etap. Nekaj treningov in dalje na dirko po Baskiji. Tam želimo nadaljevati vse to, kar smo tukaj začeli. Tudi uigravanje.

O formi: Očitno jih je nekaj boljši, nekaj slabših. Čisto zadnji nisem bil, prvi pa tudi ne. Moramo v bistvu tudi nadaljevati v nekem procesu, ki smo ga začeli.

O začetku, ki je slabši, kot smo ga pri njem vajeni: Vedno, ko začneš najvišje, greš prej ko slej navzdol. Dajmo zdaj obratno začeti in graditi proti vrhu.  Moje življenje se ne spremeni, če bi spet zmagal na tej dirki. Moram si vzeti svoj čas. Nočem prehitevati in iti z glavo skozi zid. Seveda sem prišel z željo po zmagi, a nam ni uspelo. Prišel pa sem tudi z namenom, da naredimo dober sklop intenzivnih voženj. Uspelo mi je do cilja priti v enem kosu, tako da je zdaj ena kljukica narejena.

O očitkih, da se mu leta poznajo: Starejši kot si, več imaš problemov z mrazom. Počakajmo, pa bomo videli. Sam se še ne bi čisto odpisal.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ