Primož Roglič: Hvala vsem za lepe želje in čestitke

Primož Roglič: Hvala vsem za lepe želje in čestitke
09.04.2018 AVTOR: D. Z.
Dan po izjemni zmagi na dirki po Baskiji se je v svojem blogu spet oglasil Primož Roglič.

“Kakšen teden je za name. Kraljevska etapa je definitivno upravičila kraljevsko ime, ” je na primozroglic.com zapisal Primož Roglič.

Spomnimo. V soboto se je končala dirka po Baskiji, ki jo je Roglič na nadvse prepričljiv način tudi dobil. V treh etapah je zasedel drugo mesto, dobil pa je vožnjo na čas in pred zadnjo, kraljevsko etapo je imel skoraj dve minuti prednosti pred najbližjim zasledovalcem Mikelom Lando. V zadnji, 122 kilometrov dolgi preizkušnji je najprej padel, potem pa uspel ujeti najboljše in celo odgovarjati na napade.

“Takoj od začetka sem bil vpleten v neizogiben grd padec na desno stran. Po menjavi kolesa smo tako morali nadoknaditi minuto, da smo prišli nazaj do pelotona, kar je bilo, priznam, težko. Na klance so se začeli pričakovani napadi, ki nam jih je uspelo uspešno pokriti. Razen na zadnji klanec, na katerem je dirka dokončno razpadla. ” Prav na zadnjem je Mikel Landa skupaj z Nairom Quintano spet napadel in tokrat je Roglič nekoliko popustil. A v skupnem seštevku je imel dovolj prednosti, da je lahko mirno prišel na cilj, vidno utrujen:

“Bolj ko se je dirka bližala koncu, bolj mrtvi smo bili. Trpel sem za 9. mesto. Na splošno pa smo lahko zelo zadovoljni s skupno zmago, tremi drugimi mesti in etapno zmago. ” Roglič se je še obrnil proti bližnji prihodnosti. Prvega dela sezone zanj namreč še ni konec, saj ga čaka še dirka po Romandiji, ki jo je lani končal na tretjem mestu. “Zdaj nekaj dni počitka, upam da si bom hitro opomogel od padca, nato pa trening do dirke po Romandiji konec aprila. Hvala vsem za lepe želje in čestitke, Rogla, ” je še zaključil zapis v blogu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ