Primož Roglič: Je bil kar izziv

Primož Roglič: Je bil kar izziv
22.06.2020 AVTOR: DZ, foto: Tit Košir

"Težek dvoboj. Tadej je spet pokazal, da je res izjemen talent." To so bile besede Primoža Rogliča po osvojitvi naslova državnega prvaka.

"Precej težko je bilo, ker je to tudi moja prva dirka letos. Je bil kar izziv. Poznamo ta klanec na koncu. Je precej neugoden."

O poteku državnega prvenstva, ki se je zaključilo z vzponom na Ambrož pod Krvavcem smo že pisali. Tako pa je za medije kmalu po cilju misli strnil Primož Roglič. Zanj je to bila sploh prva dirka v tej sezoni:

"Precej težko je bilo, ker je to tudi moja prva dirka letos. Je bil kar izziv. Poznamo ta klanec na koncu. Je precej neugoden. Težek. Sem zelo vesel, da mi je na koncu uspelo zmagati." V zaključku smo videli tisti težko pričakovani dvoboj med Rogličem in Tadejem Pogačarjem, saj so uspeli najmočnejši na klancu ujeti še zadnja dva ubežnika Jana Tratnika in Nika Čemažarja:



"Težek dvoboj. Tadej je spet pokazal, da je res izjemen talent. Odlično pripravljen, saj je letos že nekaj dirk dobil."

"Uspeli smo kontrolirati pobeg, klanec pa je dovolj težek, tako da vsak, ki še nekaj ima v sebi, ima konec koncev dovolj prostora, da lahko gre." Roglič je Pogačarja napadel slabih petsto metrov pred ciljem, še preden se je cesta poravnala v ciljno ravnino. "Težek dvoboj. Tadej je spet pokazal, da je res izjemen talent. Odlično pripravljen, saj je letos že nekaj dirk dobil. Sem vesel, da sem se lahko na koncu poveselil."

Zasluženo se je veselil zmage. Deset sekund pred Pogačarjem in 39 pred Matejem Mohoričem. Najboljši predstavnik slovenskih ekip je bil Jani Brajkovič na četrtem mestu. "Sem zadovoljen, čeprav je daleč od tega, da bi se najboljše počutil. Zmagi se nobeni ne gleda v zobe. Super. Sem vesel," je še dejal veliki zmagovalec. Roglič je prvič v karieri osvojil naslov državnega prvaka na cestni dirki.



"Sem zadovoljen, čeprav je daleč od tega, da bi se najboljše počutil. Zmagi se nobeni ne gleda v zobe."

Zadovoljen pa je lahko tudi že zato, ker je končno lahko začel sezono in zdaj lahko z nekoliko več optimizma gleda naprej proti glavnemu cilju sezone. A najprej veselje ob naslovu državnega prvaka. Osvojil ga je ob izjemni množici ljudi. Taki, kot je na državnih prvenstvih še ni bilo: "Super je bilo. S tega vidika, da so se ponovno pričele odvijati neke prireditve v Sloveniji. Kljub ne ravno poletnemu vremenu se je res zbrala izjemna množica in nas je ponesla tudi na zadnji klanec."



Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ