Primož Roglič: Komaj čakam, da se začne

Primož Roglič: Komaj čakam, da se začne
16.02.2019 AVTOR: DZ, vir: primozroglic.com

Primož Roglič je na svoji spletni strani razkril program dirk za letošnjo sezono, obenem pa zapisal: "Že čez dober teden se tudi zame začne pisati sezona 2019."

"Že nestrpno pričakujem nove izzive"
Večina slovenski kolesarjev, ki vozijo v ekipah World Toura je tudi s tekmovalnega vidika že začela sezono 2019. Zdaj je začetek sezone na svoji spletni strani primozroglic.com napovedal tudi Primož Roglič. "Priprave na novo sezono so že v polnem teku. Tako kot vedno pred novo sezono že nestrpno pričakujem nove izzive, ki jih prinašajo dirke. Seveda si na vsaki dirki, na kateri bom nastopil želim najvišje, z glavnim ciljem prvega dela sezone – Giro d`Italia."

Najprej UAE Tour s številnimi zvezdniki
Roglič je potrdil, da bo letos sezono začel v toplejših krajih, na dirki UAE Tour, na kateri bodo tudi številni zvezdniki, kot so Chris Froome, Tom Dumoulin, Vincenzo Nibali, Alejandro Valverde, Bauke Mollema, Richie Porte, Michal Kwiatkowski … "Kar hitro pa se bo začelo tudi zares, kajti že čez dober teden se tudi zame začne pisati sezona 2019. Tokrat je ne bom začel v Evropi, ampak na UAE Tour. Sigurno že komaj čakam, da se začne."

"Priprave na novo sezono so že v polnem teku. Tako kot vedno pred novo sezono že nestrpno pričakujem nove izzive, ki jih prinašajo dirke."

"Črno rumene barve ostajajo z nami"
Tudi letos je član nizozemskega moštva, ki je nekoliko spremenilo ime: "Ekipa se je v letošnjem letu preimenovala v Team Jumbo Visma, vendar prepoznavne črno rumene barve ostajajo z nami tudi v letošnji sezoni. V ekipi imamo nekaj novih tekmovalcev, vsi smo motivirani in odločeni, da dirkamo za najvišja mesta, če temu tako rečemo, kjer koli pač bomo. Po začetnih klasičnih pripravah v Gironi decembra in v Alicanteju januarja se sedaj pripravljamo na višinskih pripravah na otoku Tenerife."

Razkril program dirk do Gira
Sicer pa je Roglič tudi že razkril podroben program dirk do dirke po Italiji. Kot že rečeno bo začel 24. februarja na dirki UAE Tour, ki bo trajala do 3. februarja. Potem se bo vrnil na dirki Tirreno-Adriatico (13. marec – 19. marec), na kateri je lani dobil etapo. Sledile bodo nove priprave in 30. aprila bo branil lansko zmago na dirki po Romandiji. Ta se bo končala 5. maja. Lani si je po tej dirki oddahnil, letos pa bo formo stopnjeval vse do Gira, ki se bo začel 11. maja, končal pa 2. junija.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ