Primož Roglič: Komaj sem prišel na cilj

Primož Roglič: Komaj sem prišel na cilj
09.04.2022 AVTOR: DZ, foto sirotti

"Komaj sem prišel na cilj," to je po prihodu na cilj 5. etape za Eurosport povedal Primož Roglič, ki je na dirki po Baskiji izgubil rumeno majico vodilnega.

Dan pred koncem dirke po Baskiji je prišlo do spremembe na vrhu. Žal je majico izgubil slovenski kolesar Primož Roglič, ki sicer tudi brani zmago na tej dirki. "Nič kaj veliko se ni dogajalo. Res težek start in težek finale. Ne vem, sicer kako je bilo potem z Jonasom, ampak vsi smo dali vse od sebe," je takoj po cilju za RTV Slovenija povedal Roglič.

Ko je napadel Remco Evenepoel se Roglič na to ni odzval in tako je izgubil možnosti, da bi ubranil vodstvo v skupnem seštevku: "Nisem imel ravno najboljšega dneva. Tudi nisem bil s prvimi. Nič za to. Gremo dalje in jutri pričakujemo zadnjo, odločilno etape." Za Eurosport pa je še dodal: "Dobro smo dirkali s celotno ekipo. Jonas je bil spredaj, tako da je to bilo tako, kot smo si želeli."

A Jonas je v zaključku padel skupaj z Aleksandrom Vlasovom. In tako sta zdaj kolesarja Jumbo Visme sedmi in osmi v skupnem sešteveku. Je pa res, da je Roglič tisti, ki za vodilnim Remcom Evenepoelom zaostaja za več kot minuto. "Utrujen sem. Danes je bilo zelo težko, komaj sem prišel na cilj," je še z nasmehom dejal Roglič. Pred kolesarji je najtežja, zadnja etapa.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ