Primož Roglič: Kot pri nas ob vročinskem valu

Primož Roglič: Kot pri nas ob vročinskem valu
11.10.2016 AVTOR: D. Z.
Sreda, 12. oktober. Datum, ko bo Primož Roglič odpeljal zadnjo kategorizirano dirko v sezoni. 40 km dolg kronometer na svetovnem prvenstvu.

Za reprezentanco na OI, EP in SP
Do te sezone sploh še ni nastopal za slovensko reprezentanco. Letos pa bo to zanj že četrti nastop. Potem, ko je Primož Roglič na olimpijskih igrah odpeljal tako kronometer kot cestno dirko, je odlično odpeljal še vožnjo na čas na evropskem prvenstvu. Izkupiček v urah resnice? Deseti na olimpijskih igrah in sedmi na evropskem prvenstvu. Zdaj ga čaka še vožnja na čas na svetovnem prvenstvu v Katarju.

"Sanjali o medaljah "
Primož Roglič je v Katar prispel že prejšnji ponedeljek, saj je v nedeljo ekipi LottoNL Jumbo pomagal do petega mesta na moštveni vožnji na čas. “Upali, sanjali smo, da bi prišli do kolajne. Na koncu nam je zmanjkalo 18 sekund. Vendar pa smo naredili vse, kar smo lahko. Na koncu smo bili zadovoljni z doseženim. Bilo je kar težko. Sam sem poskušal prispevati svoj delež. Na takem kronometru mora vsak dati nekaj več od sebe, če hočeš priti do medalje, ” je povedal Primož Roglič. Prav zato, ker je v Katarju že lep čas, se je lahko prilagodil na drugačne vremenske razmere.

"Kot pri nas ob vročinskem valu "
“Vroče je. To nobenemu ne ugaja prav preveč. Se pač poskušaš čim bolj prilagoditi. Že doma sem se poskušal. Bil sem v savni, pa zelo vroča kopel po treningih. Tudi na trenažerju v zaprtem prostoru. Ampak, tukaj je potem vse bistveno drugače. Tu sem se poskušal prilagoditi z vsakodnevnim treningom, pa s tem, da sem čim več časa preživel zunaj. V prvih štirih, petih dnevih sem hodil v savno. ” In, kakšno vreme sploh je v Katarju? “Veliko razlike v primerjavi z našimi kraji ni. Je kar precej suh zrak. Največja težava je, da mi pridemo iz okolja, kjer ni več take vročine. Tu je zdaj, kot pri nas, ko pride kakšen vročinski val, ki pa ponavadi traja zgolj kakšen teden. 

"Forma je dobra "
Prav kmalu pa ga čaka še tisti zadnji nastop v tej sezoni, ki je bila vsekakor zelo naporna, saj jo je začel že na dirki Santos Tour Down Under: “Nekako gre. Sezona je kar hitro minila in tudi zdaj mi ni tako težko. Zdaj sem se poskušal čim bolj spočiti. Uro do dve treninga brez intenzivnosti. Forma je načeloma dobra. Je pa res, da v taki vročini deluješ nekoliko slabše. Ampak, videli bomo, kako bo to vplivalo na vsakega posameznika. 

Rad bi bil kompleten kolesar
V zadnjem obdboju je veliko časa posvetil prav vožnji na čas. V želji, da se čim bolje pripravi na svetovno prvenstvo. V sredo bo moral premagati 40 km dolg kronometer. Ta bo povsem ravninski, kar mu sicer ne ustreza preveč, vendar: “Ne bi se rad orientiral na to, da mi kakšna trasa bolj ustreza. Rad bi bil kompleten kolesar, tudi po ravnini bi se rad peljal hitro. Upam, da mi uspe čim boljši nastop, da pokažem, da lahko dobro nastopim tudi v tej vročini. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ