Primož Roglič: Mejnik za naprej

Primož Roglič: Mejnik za naprej
12.10.2016 AVTOR: D. Z.
Tokrat ni šlo. Vsekakor je 24. mesto manj od pričakovanj, a je to dokaz, kako naporna sezona je za Primožem Rogličem.

"Samo gledal, kje je črta "
Primož Roglič je na zanj zadnji dirki v sezoni – posamični vožnji na čas na svetovnem prvenstvu v Katarju – zasedel 24. mesto. Za junakom dneva Tonyjem Martinom je zaostal za 2:46. Po prvih 13,6 km se je zdelo, da se bo še boril za višja mesta, potem pa ni več šlo.

»Res sem samo gledal, kje je črta, ki me bo odrešila tega nastopa. Morda sem prehitro začel in sem potem morda plačal davek temu začetku. Sem pa dal vse od sebe. Vedel sem, da je posamični nastop težji, čeprav je vedno, ko sedeš na kolo, zahtevno, « je za spletno stran Kolesarske zveze Slovenije povedal Primož Roglič, ki pa ni iskal izgovorov:

»Vsi smo imeli enake razmere. Proga je povsem ravninska. To je nova izkušnja zame, sem pa zdajle zadovoljen, da sem prišel do konca. Morda sem res v nedeljo dal preveč od sebe, ampak dirkanja na kolesu se še vedno učim. Ob vsem se sam nimam za kakšnega posebnega kronometrista, rad bi bil le čim bolj popoln kolesar. Raje imam precej bolj zavite proge in seveda v primernejših razmerah. Imam pa zdaj mejnik za naprej. «

Hvastija: "Enostavno ga je v zadnjih kilometrih zmanjkalo. "
Rogliča je v avtomobilu spremljal športni direktor KZS Martin Hvastija, ki je povedal: »Primož je startal in začel z željo po uvrstitvi v deseterico. Vremenske razmere so opravile svoje, ampak so enake za vse in tu ni izgovora. Ob koncu je bilo preveč tehničnih napak in očitno je bila tudi zanj sezona predolga. Primož je progo poznal do potankosti, saj jo je vozil že v nedeljo. Na maksimumu je težko nadzorovati vse detajle, ampak to ni vplivalo na končni izid. Enostavno ga je v zadnjih kilometrih zmanjkalo. «

Za Rogličem je tako vsekakor izjemna prva sezona med elito. Po prestopu iz Adrie Mobila je takoj zablestel, vrhunec pa vsekakor drugo mesto na prologu dirke po Italiji in potem še zmaga v kronometru na tej preizkušnji. Nastopil je tudi na cestni dirki in v kronometru na olimpijskih igrah. V vožnji na čas je bil 10.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ