Primož Roglič: Mirno izpeljati menjavo koles

Primož Roglič: Mirno izpeljati menjavo koles
19.09.2017 AVTOR: D. Z.
"Najbolj 'simpl' bi bilo nadaljevati z istim kolesom, vendar pa, kakorkoli obrneš, cestno kolo je lažje," je odločitev, da v vožnji na čas na SP pojasnil Primož Roglič.

Tudi tuji mediji Primoža Rogliča omenjajo ob tistih najresnejših kandidatih za visoka mesta v kronometru.

Roglič se pojavlja ob priimkih, kot so Dumoulin, Froome, Dennis, Zakarin, Kirijenka, Kwiatkowski, Kelderman, Van Garderen, Bodnar … Torej, spada med kolesarje, ki lahko realno računajo vsaj na uvrstitve med prvo desterico. A sam o morebitni vlogi favorita trdi: “Ogromno je drugih favoritov tu. Naj oni raje prevzamejo vso do odgovornost in breme, sam pa se bom poskušal zabavati in čim hitreje odpeljati. Potem pa bomo videli, kaj bo to pomenilo.

Seveda pa je bilo največ govora o menjavi kolesa pred zaključnim, 3,4 km dolgim vzponom do vrha gore Floyen. Tudi Roglič se je odločil, da bo kolo za kronometer zamenjal z običajnim kolesom. “Najbolj ‘simpl ’ bi bilo nadaljevati z istim kolesom, vendar pa, kakorkoli obrneš, cestno kolo je lažje. Poleg tega je klanca dobrih deset minut, pa še kar precej strm je. Zato bomo opravili zamenjavo kolesa. Sicer se je res neprijetno spraviti s kolesa, a to bo pri tej menjavi zanimivo, ” je še pojasnil Roglič in dodal:

“Na koncu pa gre vendarle samo za menjavo kolesa. Izpeljati jo želim čim bolj mirno. Najbolj pomembno je, da zapneš pedale in greš naprej. Raje izgubiš pri tem pet sekund, kar sicer ni najboljše, a vseeno vsaj ne tvegaš kakšne druge neprijetne stvari, do katere lahko pri menjavi pride. ” Sicer pa je zaključni vzpon zelo zanimiv. Cesta je sprva preveč ozka in preveč zavita, da bi lahko spremljevalni avtomobili še vozili za kolesarji. Zato se bo za vsakim kolesarjem vozil motorist, ki bo imel za sabo enega izmed članov osebja določene reprezentance.

Ta pa bo nosil rezervno kolo. Vseeno pa večinoma izpostavljamo samo vzpon, pa čeprav bodo morali kolesarji predtem premagati še dobrih 27 kilometrov pravega kronometra. “Zagotovo. Ta del ti bo vzel okrog 35 minut, kar je precej več kot sam klanec. Če bo lepo vreme in zato suha cesta, potem prav veliko ne bo treba zavirati. Če pa bo deževalo in bo spolzko, potem bomo morali biti bolj previdni na številnih ovinkih, pa tudi na kockah. Videli bomo. Karkoli bo, zbrano bo treba odpeljati celotno progo še pred samim klancem, ” je še dejal Roglič. Startal boo b 16.56 uri.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ