Primož Roglič: Na koncu bo zmagal najboljši

Primož Roglič: Na koncu bo zmagal najboljši
31.05.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Primož Roglič je v intervjuju za kolumbijski časopis El Tiempo spregovoril o taktiki s tremi kapetani za dirko po Franciji.

Jumbo Visma že od začetka sezone odkrito vse stavi na dirko po Franciji. Vsaj, kar se tiče boja za skupni seštevek. Na Tour bo nizozemska ekipa odšla s tremi kapetani: Primož Roglič, Tom Dumoulin in Steven Kruijswijk. Ob njih pa bodo tudi nadvse močni pomočniki. Seveda bi s takimi kolesarji poskušali končati prevlado moštva Ineos.

udi pri britanski ekipi nameravajo staviti na tri kapetane, vse že zmagovalce dirke po Franciji. Torej na Chrisa Frooma, Gerainta Thomasa in Egana Bernala. Pri Jumbo Vismi je Dumoulin Tour že končal na drugem mestu, Kruijswijk pa na tretjem. "Mislim, da je zelo preprosto. Z ekipo želimo dobiti Tour, na koncu pa bo zmagal najboljši. Dirka je vedno poštena. Še posebej tritedenska. Veselim se tega, da bom na startu, da bom tam," je dejal Primož Roglič.

O trenutni situaciji pa: "Kot bi spet začenjali po zimskem premoru. Že nekaj časa nihče ni dirkal. Sam letos sploh še nisem startal, tako da bo kar zanimivo za vse, ko bomo spet vsi začeli z dirkanjem." Dirka po Franciji se bo začela 29. avgusta, končala pa 20. septembra. Seveda pa je vse odvisno od uspešnosti Francije in sveta v boju proti koronavirusu.

Že avgusta nameravajo v Franciji izpeljati tudi nekatere druge dirke. Ena izmed možnosti je, da na Touru ne bi bilo gledalcev: "Upam, da dirka bo. Konec koncev nimam vpliva na to, ali bo z gledalci ali brez. Upamo lahko na to, da bodo gledalci, in da bo to normalna dirka. Mislim, da ti ljudje dajo še dodatno moč. Zaenkrat pa bomo zadovoljni, če dirka bo."

Roglič je na dirki po Franciji dobil dve etapi. Prvič je slavil leta 2017, naslednje leto pa je ob etapni zmagi Tour končal na četrtem mestu. Zadnji kronometer je začel na tretjem mestu, potem pa ga je prehitel Chris Froome. Lani je Tour izpustil. Po izjemnem uvodu v sezono je kljub zdravstvenim težavah dirko po Italiji končal na tretjem mestu. Kaj pa po letošnjem Touru?

"Ne vem. Po Touru je vse mogoče, vendar pa je trenutno težko karkoli načrtovati. Najprej se želim pripraviti na Tour, potem pa bomo videli." Pa še odgovor na vprašanje, kako premagati Egana Bernala: "Tako, da poskušaš biti boljši. Videli bomo. Ne vem. Zagotovo bo nora dirka, ki se bo že začela nenavadno, saj bodo že od začetka gorske etape."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ