Primož Roglič: Na koncu nisem imel dovolj moči

Primož Roglič: Na koncu nisem imel dovolj moči
17.07.2016 AVTOR: D. Z.
Edini 'preživeli' Slovenec v peti etapi dirke po Poljski Primož Roglič pravi, da je zadovoljen s pripravljenostjo.

"Prazne noge "
Peta etapa na dirki po Poljski se je zaradi slabega vremena – kolesarje sta motila mraz in dež – spremenila v pravi pekel. Dolga je bila kar 225 kilometrov, na poti do cilja v Zakopanah pa so morali kolesarji premagati številne vzpone.

Z dolgim pobegom se je izkazal Primož Roglič, ki je po etapi priznal: »Zeblo me je. Imel sem prazne noge in nisem mogel obračati tistih vatov, ki bi jih moral. « A vendar je bil eden izmed tistih, ki je uspel priti do cilja. Prišlo jih je namreč samo sto, skoraj 90 jih je odstopilo. Tudi preostali trije Slovenci Matej Mohorič, Luka Mezgec in Simon Špilak.

"Na koncu nisem imel dovolj moči "
»S pripravljenostjo sem zadovoljen. Rabim še nekaj dirk za pravi ritem. Sem sem prišel naravnost z višinskih priprav v Planici. Sem zadovoljen, saj se pripravljam na olimpijske igre, « je potrdil Roglič. Pošteno pa je priznal, da je na koncu komaj čakal, da pride do cilja:

»Če sem čisto odkrit, na koncu nisem imel dovolj moči. Čeprav sem dal vse od sebe in še malo več. « Zdaj ga čaka še zaradi slabega vremena skrajšana šesta etapa. Ta bo dolga 117 kilometrov. Kolesarji bodo morali prevoziti tri namesto petih krogov. Jutri bo še vožnja na čas, potem pa se Roglič vrne domov. 29. Julija pa že odpotuje v Rio, kjer bo prvič oblekel dres slovenske reprezentance. Nastopil bo tako na cestni dirki kot v vožnji na čas.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ