Primož Roglič: "Najbolje pripravljen v svojem življenju"

Primož Roglič: "Najbolje pripravljen v svojem življenju"
14.04.2018 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič. Dobil je dirko po Baskiji, kmalu odhaja na dirko po Romandiji, obljubil pa je, da pride na dirko po Sloveniji: "Sigurno bo boj do zadnjega kilometra."

Primož Roglič je bil vsekakor slovenski junak lanske sezone in je tudi najboljši slovenski kolesar letošnje. To je potrdil z etapno zmago na dirki Tirreno-Adriatico in pred dnevi s končno zmago na nadvse prestižni dirki po Baskiji. Tu je krajši pogovor s članom moštva Lotto Jumbo.

Kako ste pospremili predstavitev etap dirke po Sloveniji. Vam je všeč, kar ste videli?
Sem opazoval z zadovoljstvom. Trasa je zanimiva, zahteva kompletnega kolesarja. Sigurno bo boj do zadnjega dneva, ko bo kronometer odločil končnega zmagovalca.

Po treh letih se boste vrnili na domačo dirko. Je to nekaj posebnega?
Vedno je lepo biti doma, še posebej dirkati na cestah, na katerih večino časa treniraš. Je nekaj posebnega. Zelo lepo bo nastopiti tu in sploh prvič pripeljati tudi ekipo.

Kako pa ste prepričali vodstvo Lotto Jumba za prihod na dirko. Nenazadnje je v tistem času veliko pomembnih dirk?
Od starta ni bilo najlažje, ampak zdaj so tudi ZLM Tour odpovedali. Nad mislijo, da pridejo v Slovenijo so bili takoj vsi navdušeni. Predvsem glede izvedljivosti pa je bilo prav zaradi dirk težje. Dauphine, Švica. Ogromno dirk je takrat. Vesel sem, da smo uspeli vse skombinirati, in da pridemo v Slovenijo.

To bo za vas tudi zadnja etapna dirka pred naslednjim pomembnim ciljem – dirko po Franciji. Bo to dobra priprava na Tour?
Res je, da bo to zadnja etapna dirka, služila mi bo kot neka generalka, da vidimo, kje smo. Vedno je težko dirkati, še težje je zmagati. Vsaka dirka ima svoje pasti, vendar pa bo služila kot dobra priprava na Tour.

Če se posvetiva vaši izjemni zmagi na dirki po Baskiji. Že pred sezono ste dejali, da je prvi cilj dobiti krajšo etapno dirko in uspelo vam je že zdaj.
Želel bi si zmagati že na Tirrenu, vendar pa smo videli, da smo imeli ogromno nesreče. Vse to smo nekako uspeli sestaviti skupaj že na naslednji dirki. Na koncu se je zelo dobro izšlo za vse nas.

Kako težko je bilo v Baskiji?
?
Vedno je težko, še posebej v Baskiji ni lahko. Potem so tu težave zadnjega dne. Se mi pa zdi, da ob lepih trenutkih, če ti nekaj uspe, mnogo lažje preneseš neko bolečino.

Ste v življenjski formi?
Sigurno, da sem bil. Bil sem najbolje pripravljen v svojem življenju. Konec koncev sem dobil zase največjo dirko do zdaj.

Zmagali ste kljub tistemu padcu v zadnji etapi. Kako je z vašimi poškodbami?
Nisem še čisto regeneriran. Imam še nekaj velikih oteklin po padcu. Najprej moram to poskušati pozdraviti in se optimalno pripraviti na Romandijo in tam narediti vse kar bo v moji moči.

Zdaj je cilj izpolnjen. Pa motivacija pred dirko po Romandiji ostaja?
Cilj je izpolnjen, je pa predvsem manj pritiska. Bolj sproščeno grem lahko v nadaljevanje sezone, ker sem si dokazal, da lahko ponovno zmagujem in sem lahko z najboljšimi. Vsi bi si želeli to formo, to raven čim dlje ohranjati. Vem pa, da moraš biti v vrhunskem športu na 102 odstotkih, če hočeš zmagati. To ohranjati je vedno zelo težko. Bom pa poskušal to storiti tudi na naslednjih dirkah, tudi na Romandiji, Ampak, bomo videli, kako bo šlo.

Značke: Cestno, Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ