Primož Roglič: Najprej šolske klopi, potem kolo

Primož Roglič: Najprej šolske klopi, potem kolo
03.01.2016 AVTOR: D. Z.
"Bring it on!" Primož Roglič se je oglasil prek svojega bloga in s tem naslovom opozoril, da je pripravljen na nove izzive. World Tour izzive.

Najprej učenje, potem 'vojaški' team building
»Proti koncu leta nisem toliko sedel na kolesu, temveč v šolskih klopeh. Nova ekipa me je poslala na učenje njihovega jezika na Nizozemsko. Raje bi bil sedem ur na kolesu, « je najprej v svojem blogu, ki si ga lahko preberete na spletni strani primozroglic.com zapisal Primož Roglič. Zdaj je tudi uradno postal član moštva LottoNL Jumbo, torej ekipe z najprestižnejšo licenco World Tour.

Še lani član Adrie Mobila bo tako letos vozil za nizozemsko ekipo. Zato ni čudno, da se uči njihovega jezika. A to ni vse. »Potem je sledil še team building, na katerem smo pod okriljem kraljeve vojske v kasarni počeli vse mogoče. Metali smo se prek ovir, skakali s stoplpov, delali sklece ob petih zjutraj, « je še zapisal Roglič. Vse z mislijo na čim boljše leto 2016.

Kmalu odpotuje v Avstralijo
Zdaj ga čakajo novi izzivi na najvišji ravni: »V letu, ki se je ravno začelo pa me čakajo nove barve, novi izzivi. No ja, niti ne bom čakal tako dolgo, ker že čez nekaj dni odpotujemo v Avstralijo, kjer se v sredini januarja začne Santos Tour Down Under. « Do takrat pa bo Roglič opravil še nekaj težjih treningov v Kataloniji, kjer lahko trenira v kratkih rokavim.

A zaveda se, da bo v Avstraliji povsem drugače: »Na 38 stopinj, ki jih napovedujejo za Avstralijo te ne more nič pripraviti. Spet me čakajo učne ure. Tokrat v rumenem dresu nizozemske ekipe LottoNL Jumbo. Bomo videli, kaj in kako bo. Vsem pa želim srečno 2016, « je še zaključil svoje pisanje Primož Roglič, zmagovalec lanske dirke po Sloveniji.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ