Primož Roglič: Naredil sem, kar sem lahko

Primož Roglič: Naredil sem, kar sem lahko
26.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Kronometer je za nami. Sigurno rezultatsko ni bil najboljši. Po drugi strani pa sam nisem prav razočaran, saj od tega kronometra nisem mogel ravno največ pričakovati," je dejal Primož Roglič.

"Ostali so bili veliko boljši. Jaz sem naredil, kar sem lahko. Moram biti zadovoljen s svojo vožnjo."
Primož Roglič

Primož Roglič je vožnjo na čas na svetovnem prvenstvu v Yorkshiru končal na 12. mestu. Na cilj je prišel skupaj z zmagovalcem Rohanom Dennisom, ki je Rogliča prehitel za natančno tri minute. "Gledano na rezultat ni ravno najboljše. Šel sem pa tako, kot sem planiral. Večje hitrosti letos žal nisem bil nikoli sposoben razviti na takem kronometru. Ostali so bili veliko boljši. Jaz sem naredil, kar sem lahko. Moram biti zadovoljen s svojo vožnjo," je po cilju pojasnil Roglič.

Kronometer je bil dolg kar 54 kilometrov. Gre za drugi najdaljši kronometer v zgodovini svetovnih prvenstev. Roglič se prav posebej na ta kronometer ni mogel pripraviti, saj je predtem blestel na dirki po Španiji. Ta mu je pobrala veliko moči, poleg tega je pred koncem še hudo padel. "Vse je šlo tako kot sem planiral. Bom rekel, zelo specifična disciplina, ki zahteva nekaj časa, da se pripraviš nanjo. Sam pa direktno z Vuelte nisem imel tega časa. Dolg kronometer. Prav veliko podobnih kronometrov nisem odpeljal v karieri," je še dejal Roglič.

Za Kolesarsko zvezo Slovenije pa je dodal: "Lahko bi rekel tudi, da tu sploh ne nastopim, vendar želim biti čim bolj kompleten kolesar, se poskutiti v čim več disciplinah. Pravijo, da če ne zmagaš, sigurno pridobiš na izkušnjah. Zame je to zagotovo neka nova izkušnja." Obenem je Roglič na vprašanje, koliko mu pomeni nastopanje za reprezentanco odgovoril:

"Ogromno mi pomeni. Če mi ne bi, tudi ne bi sem prišel. Lahko bi šel na dopust. Nimam prav veliko izkušenj s svetovnimi prvenstvi in vsak nastop mi šteje kot nova izkušnja. Moram jih voziti v upanju, da bom nekoč lahko zmagal. V posebno čast mi je, da lahko nastopam za slovenske barve na svetovnem prvenstvu." Zdaj se mu obeta še nastop na cestni dirki. Ta bo v nedeljo, pisana bo na kožo mojstrom za enodnevne klasike. Dolga bo kar 285 kilometrov.

"Nimam prav veliko izkušenj s svetovnimi prvenstvi in vsak nastop mi šteje kot nova izkušnja. Moram jih voziti v upanju, da bom nekoč lahko zmagal."
Primož Roglič

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ