Primož Roglič: "Nekaj bolečin v rami ostaja, da vem, da jo imam"

Primož Roglič: "Nekaj bolečin v rami ostaja, da vem, da jo imam"
19.02.2016 AVTOR: D. Z.
Med samo dirko po Algarvu je Primož Roglič našel tudi čas, da je nekaj misli po odlično odpeljanih prvih treh etapah strnil tudi v svojem blogu na spletni strani primozroglic.com.

Od padca sem se že nekoliko pozdravil
Primož Roglič je predvsem v drugi etapi na dirki po Algarvu navdušil s tretjim mestom. Zaostal je samo za Luisom Leonom Sanchezom in Geraintom Thomasom. Potem, ko je moral zaradi padca in poškodbe rame predčasno končati dirko Tour Down Under je vsekakor hitro spet prišel v formo.

"Hitro je šlo tole naokoli. Kmalu po Avstraliji nova dirka, spet z zasedbo odličnih kolesarjev. Sam sem se od padca že nekoliko pozdravil. Rane še niso čisto suhe, nekaj bolečin v rami sicer ostaja, da vem da jo imam. Predvsem, ko se moram na kolesu za kronometer zložiti v puščico," je najprej zapisal na svoji spletni strani primozroglic.com.

Proti dvema zmagovalcema lanskih tritedenskih dirk
V nadaljevanju je priznal, da je v zadnjem tednu pred prihodom na Portugalsko že lahko opravil nekaj kakovostnih treningov, kar je vplivalo tudi na njegovo samozavest. "Čeprav spet nisem vedel, kaj pričakovati. Izlet na jug in prizore iz turističnih katalogov, ker je Algarve res fascinantna obmorska kulisa? Ponovno kakšno lekcijo od najboljših? Konkurenco, s katero sem zdaj stal na startni črti sem pred nekaj meseci še občudoval po TV. Dva od treh zmagovalcev lanskih Grand Tourov, pa ti zraven, Rogla s Kisovca." A prav ta 'Rogla' je prav oba omenjena - govoril je o Fabiu Aruju (1. na Vuelti in 2. na Giru) in Albertu Contadorju (1. na Giru in 5. na Touru) - v drugi etapi tudi prepričljivo premagal.

"Po prvi etapi sem se počutil dobro in sem se že prej odločil da drugo poskušam dobiti, čeprav nimam pojma, kako. Glavo dol pa 'cepaj' in na koncu je res šlo za milimetre. Ciljno črto sem pričakoval malo dlje na ravnini, šel sem na 'ful gas'. Etapa je bila že vseskozi težka, 'gore dole' in ves čas veter. Pa vendar je na koncu res šlo za mišjo dlako. Neverjetno?! Tudi če si dobro pripravljen, je resnično ogromno v glavi, posebno na tem nivoju, včasih spustiš, včasih pač greš do konca in prideš. Iz ovinka sem na koncu sprintal s Sanchezom in Thomasom, ampak sta bila premočna. Vseeno sem presenetil samega sebe."

"Imam še ogromno prostora"
Pred današnjim kronometrom je bil tako tretji v skupnem seštevku. Zdaj pa je za njim še 18 km dolga posamična vožnja na čas. V skupnem seštevku je zdaj šesti: "Danes sem opravil s kronometrom, že na ogledu proge sem sam pri sebi rekel: Ojoj. OK, res na koncu Evrope, pa vendar, ozke ceste, tlakovci, hinavski ovinki in neznosen veter. Zelo težkih 22 minut, ampak sem dal vse od sebe, kot vedno. Imam pa še ogromno prostora, da se kaj naučim, se mi zdi. Če se medved lahko nauči plesat, potem se bom tudi jaz naučil vozit s kozo!. Grem sproščeno dalje, še težki dnevi nas čakajo."

In za konec se je še vsem zahvalil za podporo. Vsekakor bo še zanimivo. Četrta etapa bo sicer povsem ravninska in zato na kožo pisana sprinterjem, kot sta Marcel Kittel in Andre Greipel. Odločilna bo peta in obenem zadnja etapa, ki se bo končala na vrhu vzpona Alto do Malhao. Dolga bo 169 km.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ