Primož Roglič: NImamo se česa bati

Primož Roglič: NImamo se česa bati
12.03.2019 AVTOR: DZ, vir: RCS Sport

Na uradni spletni strani moštva Jumbo Visma so objavili krajši video intervju s Primožem Rogličem, ki je eden izmed favoritov za zmago na dirki Tirreno-Adriatico.

"Na nobeni izmed tritedenskih dirk nisem imel toliko nesreče kot sem jo imel tukaj v vsega petih dneh. Res je težka dirka. Vedno se zgodi ogromno stvari."
Primož Roglič

Z izjemno popotnico iz UAE Toura

"To dirko sem poskušal dobiti že trikrat, zdaj bom tu nastopil četrtič. Spoznal sem, da se lahko zares veliko stvari zgodi, že lani se mi jih je," je v intervjuju dejal Primož Roglič. Lani je možnosti za skupni seštevek izgubil že v drugi etapi, potem pa je na izjemen način prišel do etapne zmage. Na zanj uvodni dirki v sezoni 2019 UAE Tour je z zmago že potrdil, da je v sezono 2019 vstopil odlično pripravljen. Tirreno-Adriatico pa je prav posebna dirka.

Obeta se pravo dirkanje
"Na nobeni izmed tritedenskih dirk nisem imel toliko nesreče kot sem jo imel tukaj v vsega petih dneh. Res je težka dirka. Vedno se zgodi ogromno stvari. Zato ne bi bilo pametno napovedovati zmage ali pa vrhunske uvrstitev." Računa lahko na močno ekipo, ki je svojo moč že dokazala na prej omenjenem UAE Touru. Tam je Roglič s kolegi dobil tudi uvodno ekipno vožnjo na čas: "Bo zelo napeto. Res bo pravo dirkanje vse do konca."

Trasa za različne tipe kolesarjev
Predvsem pa dirka nima ekstremno dolgih in zahtevnih vzponov. Ima ogromno kratkih in strmih klancev, ki so pisani na kožo mojstrom za klasike, a vendar je dirka dovolj nepredvidljiva in dovolj zahtevna, da bodo tudi hribolazci prišli na svoj račun, pa tudi kronometristi, saj je zadnji dan na vrsti še posamična vožnja na čas, na kateri je v zadnjih dveh sezonah prevladoval Rohan Dennis.

"Tu so kratki klanci, ozke ceste in resnično potrebuješ celotno ekipo. S tega vidika bo dirka predstavljala odlično pripravo za Giro."
Primož Roglič

Pravi preizkus za Giro
"Trasa mi ustreza. Sicer je odvisno, s katerega zornega kota gledaš. Na dirki bomo pretežno tisti kolesarji, ki bomo skupaj tudi na Giru. S tega vidika bomo imeli veliko napetih situacij. Tu so kratki klanci, ozke ceste in resnično potrebuješ celotno ekipo. S tega vidika bo dirka predstavljala odlično pripravo za Giro. Poleg tega sem že dokazal, da sem lahko dober na kratkih, pa tudi strmih klancih," je dejal Roglič.

Predlani že četri v skupnem seštevku
Poleg Rogliča bodo v ekipi bodo Tony Martin, Laurens De Plus, Robert Gesink, Koen Bouwman, Paul Martens in Jos Van Emden. Vsekakor močna ekipa. In, kako se je Roglič na tej dirki odrezal do zdaj? Lani je, potem ko je izgubil možnosti za skupni seštevek dobil etapo. Leta 2017 je bil četrti v skupnem seštevku. Za zmagovalcem Nairom Quintano je zaostal za 45 sekund. Pred njim sta bila še Rohan Dennis in Thibaut Pinot, za njim pa Geraint Thomas in Tom Dumoulin.

V krstnem nastopu leta 2016 je bil 52. Zdaj spada med najresnejše kandidate za najvišja mesta in pravi: "Mislim, da se nimamo česa bati. Tja lahko odidemo optimistični in preprosto dirkam vsak dan." Roglič je bil danes tudi v središču pozornosti, saj so organizatorji najvidnejše kolesarje medijem tudi predstavili. Med njimi ni bilo Petra Sagana, ki je zbolel. Ob Rogliču pa med drugim tudi zmagovalec Tour Geraint Thomas, pa Tom Dumoulin in Vincenzo Nibali ... Več pa v fotogaleriji.

"Mislim, da se nimamo česa bati. Tja lahko odidemo optimistični in preprosto dirkam vsak dan."
Primož Roglič

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ