Primož Roglič: Nisva samo midva s Tadejem tu

Primož Roglič: Nisva samo midva s Tadejem tu
06.04.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

"Glede starta pa, prej startaš, prej si konec. Je bilo tudi dobrodošla malo drugačna taktika, ker ponavadi startam bolj pozno."

Primož Roglič je s časom 17:17 dobil uvodno vožnjo na čas na dirki po Baskiji. Ker je startal med prvimi, je po prevzemu vodstva moral dolgo na cilju čakati na preostale. A to ga očitno ni motilo.

"Rezultat na koncu je še toliko boljši, če uspeš zmagati. Res smo lahko veseli. Glede starta pa, prej startaš, prej si konec. Je bilo tudi dobrodošla malo drugačna taktika, ker ponavadi startam bolj pozno," je z nasmehom v intervjuju za RTV Slovenija po koncu dirke dejal Primož Roglič. Pri ekipi so priznali, da so se za zgodnji start odločili, ker so predvidevali, da se bo veter kasneje okrepil.

Očitno so tudi imeli prav, pa čeprav je Roglič po koncu povedal: "Ni bilo neke velike znanstvene fantastike. Danes je bolj kot ne ves čas lepo vreme in verjetno ni neke velike razlike, kdaj si startal. Ampak, tudi meni je v bistvu prav prišlo, da sem zdaj imel nekaj več časa in se lahko zdaj v miru pripravim za naslednje dni." Zdaj bo dres državnega prvaka spet zamenjal za dres vodilnega na etapni dirki.

"Smešno se mi zdi, ker me vsi novinarji sprašujejo glede tekme med mano in Tadejem. Ampak, nisva samo midva tu."

Rumenih majic je že vajen. Nenazadnje je tudi to dirko enkrat že dobil, tako da ve, kaj ga čaka. Tudi pot do končne zmage leta 2018 je bila zelo težka, saj je v zadnji etapi grdo padel: "Tako kot vedno, gledamo dan po dan. Že same trase so izjemno zahtevne. Poleg tega je tu še vreme zelo nestanovitno. Lahko se hitro spreminja. Narediti moramo najboljše kar lahko. Potem bomo videli, kaj to iz dneva v dan pomeni in temu primerno bomo iz dneva v dan taktiko prilagajali situaciji."

Oba, tako Pogačar kot Roglič pa se soočata z novinarskimi vprašanji o njunem prvem soočenju v letošnji sezoni. To je sicer res, a vendarle lahko govorimo o zelo močni konkurenci. Tega se zaveda tudi Roglič: "Smešno se mi zdi, ker me vsi novinarji sprašujejo glede tekme med mano in Tadejem. Ampak, nisva samo midva tu. Kot smo danes tudi videli, je ogromno zelo zelo dobrih tekmovalcev, ki so vsi tudi že zmagovali velike dirke. Pričakujem res zanimivo dirkanje vsak dan in definitivno bodo lahko gledalci uživali ob spremljanju kolesarstva tu na dirki po Baskiji."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ