Primož Roglič: Noge so delovale presenetljivo dobro

Primož Roglič: Noge so delovale presenetljivo dobro
01.09.2014 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič je veliki junak tradicionalne dirke Hrvaška - Slovenija. V Novem mestu se je veselil zaslužene zmage.

Kot smo že pisali, je bil Primož Roglič član ubežne skupine skorajda od začetka dirke. V tej skupini je bil izmed Slovencev tudi Matej Marin. Roglič pa je priznal, da je bil nad razpletom nadvsem presenečen, saj se je pred dnevi vrnil s tritedenskih višinskih priprav v Livignu. Zato še zdaleč ni vedel, kako dobro je pripravljen.

»V bistvu sem na to dirko prišel brez nekih velikih pričakovanj. Zgolj za trening. Po spletu okoliščin sem se znašel v begu in noge so delovale presenetljivo dobro, tako da sem se lahko boril za zmago, « je priznal Roglič. Ubežnikom je uspel podvig, ki se le malokrat konča uspešno. Bežali so namreč večino od skoraj 180 kilometrov dirke. Glavnina pa ni bila dovolj zainteresirana za lov.

»Ko nas je bilo v pobegu še sedem in smo 60 kilometrov do cilja imeli še vedno okrog sedem ali osem minut prednosti. Takrat sem vedel, da lahko v ospredju pridemo do cilja, « je pojasnil Roglič. A jasno je, da je Roglič hribolazec, ki v sprintu proti preostalim ubežnikom najbrž ne bi imel prav velikih možnosti za uspeh. Zato je izbral drugačno taktiko. Praktično edino, ki mu je preostala, če je dirko hotel dobiti.

»Razmišljal sem o tem, kako bi se jih znebil in bi prišel sam na cilj. V sprintu nisem ravno najmočnenši, zato sem poskušal izkoristiti vsak klanec, ki je bil na progi. Na klance sem vsakič narekoval čim močnejši ritem, tako da, če se nisem že znebil vseh, sem jih vsaj nekoliko načel. Na zadnji klanec pa mi je uspelo potresti še zadnjega, tako da sem na cilj lahko prišel sam, « je še pojasnil Roglič.

Letos se je tako veselil še druge zmage, potem ko je že dobil eno izmed etap na dirki po Azerbajdžanu. Zdaj ga čaka dirka po Furlaniji, a prav ta zmaga mu je dala določeno potrditev: »Da se dobro dela in da celotna ekipa dobro dela. Tako, da se že veselim naslednjih dirk. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ