Primož Roglič: Nuditi čim več pomoči, opraviti svoje delo

Primož Roglič: Nuditi čim več pomoči, opraviti svoje delo
24.09.2017 AVTOR: D. Z.
"Če naredim, kar bom moral naredii, bo moje delo opravljeno," je pred člansko cestno dirko dejal Primož Roglič.

»Ni skrivnost, da je bil moj prvi fokus kronometer, zato sem tudi imel ta Bergen v mislih v prvi vrsti, « je pred cestno dirko pošteno priznal Primož Roglič. Vseeno pa dodal:

»Je pa tudi cestna dirka nekakšen izziv. Videli bomo. Težko rečeš, kakšna je forma. Lahko, da je forma tudi samo za kronometer, ki traja slabo uro. Drugo pa je imeti dobre noge po recimo petih urah dirkanja. « A motivacijo je tudi po izjemnem uspehu v vožnji na čas – osvojil je srebrno medaljo – uspel ohraniti. Želi si dobro nastopiti:

»Če bi že na ekipnem kronometru dobil medaljo, bi bil že na posamičnem bolj sproščen. Tako pa sem bil 110-odstotno skoncentriran. Če še tu ne bi dobil medalje, potem bi lahko dal še kaj več na cestni dirki. « Roglič pa očitno razmišlja predvsem o tem, kako bo do vidnejše uvrstitve pomagal ekipi: »Upam, da bom lahko v danih situacijah čim več pomagal. Če naredim, kar bom moral narediti, bo moje delo opravljeno. Moja skrb je opraviti zadano nalogo. « Prav zato ne izpostavlja lastnih interesov, ampak je poudaril, da se s preostalimi petimi kolesarji dobro razume. Luka Mezgec, Luka Pibernik, Jan Polanc, Jan Tratnik in Matej Mohorič.

Očitno so prava ekipa: »Sigurno. Če si med prijatelji je vse lažje. Lažje je biti tukaj, lažje je oditi na trening, večerjati skupaj. Fajn se imamo, samo še oddirkamo, pa bo. Smo dobra ekipa. To je dejstvo. Lahko startamo z nekim pozitivnim občutkom in poskušamo nrediti, kar se bo v danem trenutku dalo. « Kaj pa pričakuje sam? Takih preizkušenj ni vajen in spet se bo znašel v novi situaciji, novem okolju: »Kakorkoli obrnemo bo to moje prvo svetovno prvenstvo. To so dirke, na kateri se dirka drugače, kot na Pro Tour dirkah. S tem nimam izkušenj. Na prvi pogled pa se mi zdi, da krog ni dovolj zahteven, da bi se vse razbilo. Zdi se mi, da lahko na koncu pride do sprinta manjše skupine. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ