Primož Roglič: Obdržati majico

Primož Roglič: Obdržati majico
18.02.2017 AVTOR: D. Z.
"To je lep rezultat in lepo je obleči majico vodilnega," je med drugim dejal zdaj vodilni na dirki po Algarveju Primož Roglič.

Dirka po Algarveju spada med dirke ekstra kategorije. Sicer vzporedno s to preizkušnjo potekata tudi dirka po Omanu in Ruta del Sol, na katerih nastopajo številni vrhunski kolesarji.

A vseeno je tudi na dirki po Algarveju kar precej vrhunskih kolesarjev, kot so Kwiatkowski, Martin, Gallpin, Sanchez, Benoot, Castroviejo, Moser, Machado … In po treh etapah je trenutno najboljši med temi prav Slovenec Primož Roglič. Po drugem mestu v prvi gorski etapi in tretjem v vožnji na čas je prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

“To je lep rezultat in lepo je obleči majico vodilnega, ” je med drugim priznal Primož Roglič in dodal: “Najprej sem šel z rezervo, saj je bilo precej ovinkov. Moral sem biti previden. Če hočeš zmagati, moraš ostati na kolesu. ” Zdaj ima po treh etapah lepih 22 sekund prednosti pred nekdanjim svetovnim prvakom Kwiatkowskim in 36 pred evropskim prvakom v kronometru Castroviejom.

“Imamo močno ekipo in menim, da lahko obdržimo vodstvo še v naslednjih dveh dneh, ” je še povedal Roglič. Obenem se je spomnil tudi na slab uvodni dan na krstni dirki v novi sezoni: “Po slabem dnevu na dirki po Valenciji je to dober rezultat. Takrat nisem bil dovolj dober, da bi na ekipnem kronometru pomagal ekipi. Je pa lepo, da sem zdaj lahko pokazal, da sem dobro pripravljen. Danes sem bil dober, kar me navdaja s samozavestjo pred nadaljevanjem dirke in sezone.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ