Primož Roglič: Opravil svoje delo

Primož Roglič: Opravil svoje delo
26.04.2017 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič je odlično odpeljal prolog na dirki po Romandiji, a medijem je na cilju zatrdil, da je pred njim še dolga dirka in prednost prav veliko ne pomeni.

Prolog na dirki po Romandiji. Primož Roglič je bil najhitrejši med favoriti za najvišja mesta v skupnem seštevku. Prolog je končal na šestem mestu.

Froome je za njim zaostal za 20 sekund, Porte za 23, Zakarin za 33 sekund. Najbolj pa sta se mu izmed kandidatov približala Zakarin in Jungels. »Svoje delo sem opravil, saj sem šel kar sem le lahko hitro. Imam nekaj pomembnih sekund prednosti in prava lahko šteje. Od zdaj naprej bomo vsak dan bili boj, « je po prologu za cyclingnews.com dejal Primož Roglič.

»Prav preveč nisem tvegal. Takoj po startu sem zdrsnil in skoraj padel na koleno. Zadnji obroč je zdrsnil, vendar sem bil previden, « je še pojasnil Roglič. »Dirke zagotovo ne zmagaš na taki preizkušnji. Ampak, kot sem že rekel, vsaka sekunda bo štela, čas pa lahko tukaj kaj hitro izgubiš, « je še dodal Roglič in poudaril, da imajo na dirki močno ekipo. Nenazadnje sta tu tudi Jurgen Van den Broeck in Robert Gesink, kar pomeni, da na vzponih Roglič ne bi smel biti osamljen.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ