Primož Roglič: Osredotočen že na novo sezono

Primož Roglič: Osredotočen že na novo sezono
10.11.2017 AVTOR: D. Z.
"Vedno je lepo prejeti priznanje," pravi še drugič zapored najboljši slovenski kolesar v sezoni 2017 Primož Roglič, sicer član moštva LottoNL Jumbo.

Primož Roglič je bil še drugič zapored razglašen za najboljšega kolesarja leta. Kolesarska zveza Slovenije mu je na Ljubljanskem gradu podelila prestižno priznanje.

Roglič pa je po podelitvi priznal: “Vedno je lepo prejeti priznanje. Še posebej za najboljšega kolesarja leta. Želim si oziroma delal bom še v prihodnje, da ga bom lahko še v prihodnje dobil. Se mi pa zdi, da so to nekako še zadnje čestitke, saj se mi zdi, da vsi že nekako gledamo in smo osredotočeni na novo sezono. ”

A vendar je taka prireditev priložnost tudi za spomine na celotno leto, nadvse uspešno. “Tudi danes so nekako povzeli vse to, kar se je zgodilo. Vsaj jaz gledam že naprej, na nove cilje, nove podvige. Se pa moraš tudi spomniti in zavedati trenutkov, ki se jih lahko, vseh doseženih stvari. Definitivno je to zmaga na Touru. Potem še svetovno prvenstvo v kronometru. To so bile najlepše stvari v sezoni, ” je še dejal Roglič in priznal, da je med zmago v 17. etapi dirke po Franciji in drugim mestom na svetovnem prvenstvu v kronometru težko izbrati:

“Prvi sem bil na Touru, na svetovnem sem bil drugi, če gledamo po številkah. Gre za drugačne dimenzije tekmovanj. Ne vem. S tem se ne obremenjujem. Moje glavne stvari so, da bom še v prihodnje poskušal dosegati dobre rezultate na največjih tekmovanjih. ” In, da bo potem izbira ob takih vprašanjih še težja, seveda. Zdaj tudi sam očitno komaj čaka, da se že začnejo priprave na novo sezono, v kateri bop o izjemnih uspehih vsekakor še bolj pod drobnogledom največjih tekmecev: “Kot sem že povedal, zdi se mi, da je to bilo zadnje dejanje, zadnje priznanje, ki sem ga prejel. Z mislijo sem usmerjen na novo sezono. Postopoma, tako bom rekel, postopoma bom začel spet trenirati in se pripravljati na novo sezono. ”

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ