Primož Roglič: Padec, strgan čevelj, odrgnine in krči

Primož Roglič: Padec, strgan čevelj, odrgnine in krči
01.10.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

“Imel sem kurjo polt več čas preko klancev,” se je Primož Roglič po odpeljani cestni dirki za svetovno prvenstvo zahvalil gledalcem ob progi.

Primož Roglič je bil glavni adut slovenske članske reprezentance na svetovnem prvenstvu in vse je potekalo dobro do padca dobrih 60 kilometrov pred ciljem. Pri padcu je utrpel odrgnine, tako da se je hitro tudi pobral: “Bolj kot ne je šla samo koža, tako da je OK. Padel sem s tisto vrečko iz okrepne, ki me je prevagala na ovinku. Vedno se kaj naučim,” je pojasnil Roglič. Po padcu je sledil lov na glavnino. Pri tem sta mu pomagala Simon Špilak in Jan Polanc:

“Se mi zdi, da je celoten tim, prav vsak posameznik, dal tisto več. Tudi sam sem dal svojih 130 procentov danes. Na koncu je, kar je. Tak je biciklizem. Tudi Valverde je moral kar nekaj let čakati, da je tu zmagal. Tudi sam sem popravil uvrstitev iz lanskega leta in nimamo si kaj veliko očitati.” Rogliču je moči zmanjkalo ob vstopu na zadnji vzpon dneva – Hottinger Holl.

“Na koncu, čisto na koncu mi je malo zmanjkalo moči. Očitno sem čisto preveč potrošil, ko smo lovili nazaj. Imel sem krče, pa še čevelj se mi je strgal. Sem z eno nogo potem nekako borbal, dal sem vse od sebe, ampak v določenem trenutku sem se res bal, kako bom sploh čez prišel,” je še povedal Roglič. Na koncu je z zaostankom štirih minut zasedel 34. mesto. Obenem pa se je tudi zahvalil slovenskim gledalcem ob progi: “Stvar je v tem, da se moram tudi zahvaliti vsem gledalcem ob progi. Res je bilo čutiti neverjetno vzdušje. Imel sem kurjo polt ves čas preko klancev. Lepa hvala.”

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ