Primož Roglič: Počitek in potem Tour ...

Primož Roglič: Počitek in potem Tour ...
30.04.2017 AVTOR: D. Z.
"S končnim rezultatom sem zadovoljen," je po zmago v etapi in končnem tretjem mestu na dirki po Romandiji dejal Primož Roglič.

Primož Roglič je na dirki po Romandiji dobil zaključni kronometer, obenem pa se je s šestega mesta v skupnem seštevku zavihtel na končno tretje.

Do drugega ga je ločilo le pet sekund, ki jih je izgubil v sobotni kraljevski etapi. Na vprašanje, če mu je kaj žal za izgubljene sekunde pa je spikerju na cilju dejal: "Vedno je tako, Vse moramo analizirati. Vedno lahko kaj obžaluješ. A so tudi dobre stvari. Če bi včeraj pridobil nekaj sekund, mi danes morda ne bi uspelo zmagati. Na koncu sem lahko zadovoljen. " A Roglič je zares vrhunsko odpeljal celotno dirko, predvsem pa današnji kronometer:

"Takoj je bil start v klanec. Zelo tehnična proga, ogromno nekih ovinkov, spustov. Očitno mi je uspelo najhitreje odpeljati in s tem sem zadovoljen. " Premagala sta ga samo Richie Porte in Simon Yates. "Richie je bil letos izjemno močan in po dirki sem mu lahko samo čestital, saj si je to zmago zares zaslužil. Z našo ekipo smo prišli sem z mislijo, da dirkamo name in na generalno razvrstitev, " je priznal Roglič in dodal:

"Vsak dan smo se za to borili, čeprav je bilo prve dni res težko, saj je tudi snežilo. Potem pa včerajšnja kraljevska etapa s ciljnim vzponom. Če bi izgubil še kakšno sekundo manj, bi bilo še boljše. Ampak, vse smo dali od sebe. Tudi sam. " Za njim je izjemen prvi del sezone, v katerem se je povsem posvetil krajšim etapnim dirkam. "Tak je bil tudi načrt, da bi bil sprva čim boljši na enotedenskih dirkah. Zelo sem zadovoljen s celotnim potekom sezone. "

Zdaj ga čaka krajši premor. Najprej dopust, potem pa priprave na visoki nadmorski višini. Vse z enim samim ciljem ... v čim boljši formi priti na dirko po Franciji. "Junija bom odpeljal krajšo dirko na Nizozemskem, potem državno prvenstvo. Zagotovo mi je lažje, saj po lanskem Giru vem, kaj lahko pričakujem. Vsaka izkušnja nekaj šteje. Verjamem, da lahko, če bom dobro pripravljen, računam na boljši rezultat v kakšni izmed etap. "

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ