Primož Roglič: Počitek, obveznosti in trening pred SP

Primož Roglič: Počitek, obveznosti in trening pred SP
13.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Primož Roglič se je oglasil prek svoje spletne strani primozroglic.com in zapisal nekaj misli po tretjem mestu na dirki po Veliki Britaniji.

”Za nami je izredno težka Dirka po Britaniji, sicer je bilo pa vsaj vreme lepo. Če se spomnim na lansko izvedbo, smo se ves teden vozili po dežju,” je najprej zapisal Primož Roglič, ki je na dirki po Veliki Britaniji zasedel končno tretje mesto. Z ekipo je dobil kratek, a nadvse zahteven ekipni kronometer. Takrat je tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku:

“Na dirko sem prišel direktno s priprav in vsaka dirka po obdobju treninga je šok za telo. Sicer smo izpolnili cilj ekipe pred startom, želeli smo eno zmago, ki smo jo tudi osvojili in to zgodovinsko. Sploh prvo za našo ekipo v ekipnem kronometru. Tisti dan smo dobili tudi majico vodilnega, ki pa je naslednji dan v kraljevski etapi nismo uspeli zadržati. Vseeno je tretje mesto v generalni razvrstitvi lep dosežek.”

V kraljevski etapi s kratkimi, a strmimi vzponi je Rogliča prav po zaslugi napada v zaključku slekel Julian Alaphilippe, ki je dirko kasneje tudi dobil. Drugi je bil Wout Poels, tretji pa Roglič. Zanimivo. Prav vsi trije spadajo v širši krog favoritov za medalje na bližajočem se svetovnem prvenstvu. 30 septembra bo cestna dirka, na katero veliko stavi tudi Roglič. Poleg dirke po Lombardiji je to glavni cilj zadnejga dela sezone. “Sedaj nekaj dni počitka, obveznosti ter kvalitetni trening do svetovnega prvenstva,” je na spletni strani primozroglic.com še zapisal kolesar moštva LottoNL Jumbo.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ