Primož Roglič: Poškodba, šivi, želodec, antibiotiki in odlične noge

Primož Roglič: Poškodba, šivi, želodec, antibiotiki in odlične noge
13.03.2017 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič je v svojem blogu na primozroglic.com spet strnil nekaj misli. Kljub vrhunskim rezultatom ima v Italiji očitno ogromno težav.

Primož Roglič trenutno odlično nastopa na dirki Tirreno-Adriatico. V današnji etapi je zasedel tretje mesto, v skupnem seštevku pa je napredoval na četrto.

V svojem blogu na spletni strani primozroglic.com pa se je spomnil številnih neprijetnosti, ki jih je že prestal na tej dirki. Začelo se je že pred samo dirko. O tem, da si je poškodoval prst smo tudi že pisali: “V bistvu sem imel veliko smolo. Dirka se je začela z ekipnim kronometrom, peljali smo se na start, ko je nekdo iz druge ekipe nenadoma odprl vrata. Ker sem bil prvi, sem priletel direktno noter, padel na levo ramo in koleno. Kar naenkrat sem bil na tleh.

A vendarle ni šlo zgolj za običajen padec brez hujših posledic. “Na začetku sem mislil, da mi ni nič. Prstov nisem čutil kot vedno, ko se udariš, ampak v naslednjem momentu začel močno, močno krvaveti. Poskusil sem ostati miren, čeprav sem skoraj odtrgal blazinico na levem prstancu. ” A tudi to ga ni ustavilo. Z ekipo je šel na start in ekipni kronometer je LottoNL Jumbo končal na šestem mestu.

“Časa za ambulanco ni bilo, štartal sem samo s povitim prstom, v glavi sem imel samo eno misel. Preveč smo trenirali, da bi mi en prstek pokvaril Tirreno. Po etapi sem dobil nekaj šivov, kljuvajočo bolečino v prstu, antibiotike in vse kar gre zraven, ” je Roglič še zapisal v svojem blogu in priznal: “Noge so me vseeno bolele bolj kot odprti prst. ” Sledila je sobotna kraljevska etapa, v kateri je zasedel deseto mesto:

“Na kraljevski etapi sem dal vse od sebe, pa štiri kilometre do cilja ugotovil, da to ne bo dovolj za sam vrh, tako da sem nadaljeval v svojem ritmu. Na koncu sem bil pa vseeno zadovoljen z rezultatom. Ekipno se je končalo dobro. Z enim očesom me je že skrbela današnja etapa. ” Upravičeno ga je skrbela, saj je bila v resnici zahtevnejša, kot se je zdela na papirju. A odpeljal jo je odlično, saj je zasedel tretje mesto.

Pred njim sta bila samo Peter Sagan in Thibaut Pinot. “Problem imam tudi z želodcem, zaradi antibiotikov me zafrkava prebava in 40 kilometrov do cilja nisem vedel, če bom sploh zdržal do konca. V cilju se sploh nisem ustavil, ampak šus do busa na WC! ” Kljub vsem težavam so dva dni pred koncem dirke pred njim samo Quintana, Pinot in Dennis. Zadnji dan pa je na sporedu še krajši posamični kronometer:

“Rezultatsko se je končalo super, imel sem super noge in užival v dirkanju. Jutri upam, da se izognemo vsem težavam, kar nam zaenkrat uspeva. Ekipa dela odlično in zadnji dan startam z nalogo, čim hitreje prevoziti kronometer! Upam da se do takrat prebava zrihta, ker imam bel dres, haha.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ