Primož Roglič: "Precej težek dan"

Primož Roglič: "Precej težek dan"
08.04.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Super dan za slovensko kolesarstvo," je po vseh obveznostih, ki jih je kot nosilec rumene majice na dirki po Baskiji imel dejal Primož Roglič.

"Super dan za slovensko kolesarstvo. Zame je bil, bom rekel, precej težek dan. Sploh sam zaključek te etape. Posebej ta zadnji klanec. Tu na koncu je bil Tadej zares, bom rekel, bolj spreten in je definitivno zasluženo zmagal," je za RTV Slovenija po 3. etapi dirke po Baskiji dejal Primož Roglič.

Priznal je, da če bi vzpon poznal, potem bi zaključnih nekaj sto metrov odpeljal nekoliko drugače. Slovenski zvezdnik in član Jumbo Visme je v etapi s ciljnim vzponom zasedel drugo mesto. Premagal ga je zgolj Tadej Pogačar, ki se mu je po zaslugi odbitnih sekund v skupnem seštevku približal na 20 sekund zaostanka. Dirka še zdaleč ni odločena.

"Zaenkrat sem lahko zelo zadovoljen in bomo videli, kako bo na koncu."

"Sam sem zelo zadovoljen s celotnim potekom. Tudi s svojo formo, ker še tri tedne nazaj sem dvakrat padel in s pripravo na to dirko ni bilo vse optimalno. Vse gre super," je še dodal Roglič. Na zadnjem klancu je bilo jasno vidno, da sta Pogačar in Roglič močnejša od ostalih: "Je bilo kar fino iti tu na zadnji klanec. Tudi jaz sem bil zadovoljen s svojimi nogami, da sem lahko dirkal z najboljšimi in je bil res užitek."

Do konca dirke so še tri etape. Predvsem zadnja, sobotna je taka, da bi lahko stvari postavila na glavo. Pa je prihranil dovolj moči za branjenje majice? "To bomo pa videli v soboto. Gremo dan po dan in kakorkoli. Tako kot sem rekel. Zaenkrat sem lahko zelo zadovoljen in bomo videli, kako bo na koncu." Že četrtkova etapa bo mnogim ponujala novo priložnost tudi za resnejši napad.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ