Primož Roglič: Pred novim izzivom

Primož Roglič: Pred novim izzivom
24.09.2019 AVTOR: DZ
"Če ni ravno kaj zlomljeno, potem je OK. Ampak, zadeva se še čuti. Ne bo pa to vplivalo na moj rezultat ali pa na mojo fizično predstavo."

Drugi na svetovnem prvenstvo v vožnji na čas pred dvema letoma. Za njim so štiri izjemne sezone. V vsaki je naredil velik napredek. Tudi letos. Pred dnevi je slavil zgodovinski uspeh za slovensko kolesarstvo, saj je dobil dirko po Španiji. Letos je dobil vse dirke, na katerih je nastopil z izjemo dirke po Italiji, ki jo je končal na tretjem mestu in cestne dirke za državno prvenstvo.

Na dirki po Španiji se je ob padcu v petkovi etapi dva dni pred koncem poškodoval. A vendar pravi, da se iz dneva v dan počuti boljše. Seveda pa ne ve, če je imel dovolj časa za počitek: "Poškodbe se počasi celijo. Vse ni še čisto stoodstotno, ampak delamo na tem, da bo. Če ni ravno kaj zlomljeno, potem je OK. Ampak, zadeva se še čuti. Ne bo pa to vplivalo na moj rezultat ali pa na mojo fizično predstavo. Od same Vuelte je nekaj časa minilo. Če je to dovolj, bomo kmalu videli."

Roglič si je v ponedeljek pred novinarsko konferenco skupaj z Janom Tratnikom tudi že ogledal 54 kilometrov dolgo traso. Izkušnjo pa opisal na zanimiv način: "Lepo je bilo. Vreme lepo, veter kontra, cesta počasna, noge bolj slabe. Sva kar porabila uro in 45 minut, da sva se prebila čez teh 54 kilometrov. Trasa je razgibana. Ves čas gor, dol. Zmagal bo definitivno zelo dobro pripravljen tekmovalec, saj bo kronometer trajal uro in deset morda 15 minuti. Zame je to nek nov izziv."

Predvsem zaradi dolžine. 54 kilometrov dolgih kronometrov na etapnih dirkah že dlje časa ni več: "Trasa se mi zdi lažja, kot sem pričakoval oziroma kot se je sprva zdelo. Vseeno je zelo težka, dolga. Asfaltna površina ni najhitrejša." Roglič ima v Veliki Britaniji ob sebi tudi mehanika iz moštva Jumbo Visma, ki skrbi za njegova kolesa.

Dokaz, da veliko pričakuje od te vožnje na čas. Obenem pa ima za sabo izvrstno sezono, tako da ga vloga favorita za medalje ne obremenjuje: "Za mano je že super sezona. Tu nimam kaj izgubiti. Mi je pa to nov izziv. Prav veliko podobnih kronometrov ne vozim. Bomo videli, kako mi bo šlo v sredo." Roglič je v Bergnu leta 2017 osvojil srebrno medaljo v vožnji na čas. Takrat je zaostal zgolj za Tomom Dumoulinom.

"Trasa se mi zdi lažja, kot sem pričakoval oziroma kot se je sprva zdelo. Vseeno je zelo težka, dolga. Asfaltna površina ni najhitrejša."
Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ