Primož Roglič: "Predvsem bi se rad še zabaval"

Primož Roglič: "Predvsem bi se rad še zabaval"
11.04.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Primož Roglič. Veliki junak dirke po Baskiji. Po sporni taktiki v četrtkovi etapi je Jumbo Visma pokazal izjemno predstavo. Primož Roglič še posebej. Kronal jo je s končno zmago.

Primož Roglič je dobil 60. dirko po Baskiji. To dirko je dobil že drugič. Obakrat po izjemnem boju v zadnji etapi. Ob prvi zmagi je v zadnji etapi grdo padel, a je kljub bolečinam prišel do končnega uspeha.

Tokrat je v zadnji etapi pripravil pravi preobrat, potem ko se je na spustu okrog 60 kilometrov pred ciljem pri napadu na spustu pridružil Astani. Hitro se je pojavila priložnost, ki jo je Roglič izkoristil, saj je vodilni Brandon McNulty kasneje tudi popustil. Roglič je na koncu osvojil drugo mesto v etapi. Zmage se je namreč veselil David Gaudu. A Roglič je dobil dirko perd klubskim kolegom Jonasom Vingegaardom in Tadejem Pogačarjem. Kako pa je po velikem uspehu razmišljal Primož Roglič?

Roglič o ekipnem uspehu:
Težko je bilo karkoli napovedovati in pričakovati. Vsi vemo, da je Baskija na celotnem koledarju ena izmed najtežjih dirk. Super se je izšlo. Sanjski razplet in zelo sem vesel, da sem bil danes del te ekipe. S temi mladimi fanti smo se danes res dobro zabavali in prikazali super dirko.

Primož Roglič o dirkanju "na daljavo" s Tadejem Pogačarjem v zadnji etapi:
Bolj so vsi novinarji in vsi prikazovali, kot da dirkava samo jaz in Tadej. Ampak ogromno tudi ostalih zelo močnih tekmovalcev je. Tega ne smemo pozabljati. Včasih se enemu izide bolj v prid, včasih drugemu. Danes je bilo bolje za nas in sem res zelo vesel z rezultatom in predstavo danes.

Primož Roglič o preobratu po četrtkovi "predaji" vodstva:
Vedno se črto potegne zadnji dan. Vse se nam je tako meni kot ekipi že zgodilo tudi na zadnji dan. Predvsem je važno, da na koncu dirkamo, uživamo in damo vse od sebe in potem vidimo, kaj to pomeni.

Primož Roglič o tem, kdaj je spoznal, da je v pravem begu:
Nikoli ne veš, kdaj je to to. Glede na to, kako je kratka in zahtevna etapa, da se dirka kot nekakšna klasika, potem je vedno bolje biti korak spredaj kot enega zadaj. Ni prav velikega taktiziranja. Je full gas. Na koncu nam je uspelo in sem zelo zadovoljen.

Primož Roglič o sodelovanju s Carthyjem in Gaudujem:
Ko sta pričela pomagati, vsak ima svoje interese in tudi onadva sta imela interes dobiti etapo, meni pa to ni hodilo v napoto. S skupnimi močmi smo potem nekako prišli do konca.

Primož Roglič o naslednjih treh klasikah:
Res je. Sedaj me čakajo še tri dirke. Dve od teh bom prvič vozil. Tudi Liege prvič v tem času. Bomo videli, predvsem bi se rad še kar zabaval. Videli bomo, kako bo šlo. Nimamo res nobenega pritiska, da bi si postavljal rezultatske cilje. Videli bomo, kako bo šlo. Pomembno je držati to formo in se zabavati ter ostajati zdrav skozi to celotno obdobje.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ