Primož Roglič: Previdnost je mati modrosti

Primož Roglič: Previdnost je mati modrosti
31.01.2017 AVTOR: D. Z.
Novo javljanje Primoža Rogliča v njegovem blogu primozroglic.com. Tudi zanj se začenja tekmovalna sezona. V Valenciji še Luka Mezgec in Jan Tratnik.

Poleg šestih slovencev v Dubaju bosta samo dan za njimi tekmovalno sezono začela še trije naši kolesarji.

Govorimo o Primožu Rogliču, Janu Tratniku in Luki Mezgecu, ki sezono začenjajo na dirki po Valenciji. Ta bo na sporedu od 1. do 5. februarja. O ciljih in željah vseh treh smo že pisali. Roglič pa se je zdaj oglasil tudi prek njegovega bloga primozroglic.com. “Nič, pa smo spet tu. Stres, tlačenje kolesa v kufer, štetje rokavčkov, ali pa je to nogavček, imam dva leva? Nova sezona, nove priložnosti, nove izkušnje. Off season vedno prehitro mine, ” je v blogu najprej zapisal Roglič.

“Občutki so dobri. Prva etapa je ekipni kronometer, prenos vseh pa je, če se ne motim, na Eurosportu. Sam bom šel dan po dan, zbrano. Previdnost je mati modrosti, pa bomo videli, držite pesti, ” je še zaključil zapis Roglič. Vsekakor pa bo na startu nadvse razgibane preizkušnje prve kategorije precej velikih imen svetovnega kolesarstva.

Nairo Quintana, Greg Van Avermaet, Wout Poels, Andrej Amador, Peter Kennaugh, Michal Kwiatkowski, Michael Albasini, Adam Yates, Simon Yates, Philippe Gilbert, Daniel Martin, Zdenek Štybar, Niki Terpstra, Sep Vanmarcke, Jakob Fuglsang, Michele Scarponi, Steven Kruijswijk, Tony Martin, Ilnur Zakarin, Thibaut Pinot, Nacer Bouhanni, Sebastian Reichenbach, Bryan Couqard …

In, kakšne bodo etape? Vse skupaj se bo začelo z 38 km dolgim ekipnim kronometrom v mestu Orihuela. Ta ne bo lahek. Po 11 kilometrih bo celo vrh vzpona tretje kategorije. Sledila bo 179 kilometrov dolga etapa od Alicanteja do Denie. Kolesarji bodo morali premagati pet vzponov tretje kategorije. Ne bo ravno ekstremno zahtevna preizkušnja, zadnji kategoriziran vzpon pa je vsega šest kilometrov pred ciljem in tako bi lahko prišlo do nekaterih razlik. Predvsem pa bodo sprinterji težko prišli do sprinta za zmago.

Tretja etapa bo dolga 161 kilometrov. Canals bo gostil start, cilj pa Riba Roja de Turia. Predvsem drugi del bo nadvse razgiban, pa čeprav brez pravih vzponov. Četrta etapa bo dolga 181 kilometrov. Začela se bo v Segorbu in končala v Lluceni. Ta bo tudi najtežja na dirki, saj se bodo kolesarji morali spopasti z dvema vzponoma prve kategorije, dvema druge in enim tretje kategorije. Etapa bo vsekakor odločilna, saj se bo končala na vrhu vzpona prve kategorije na 931 metrih nadmorske višine.

Zadnja etapa bo kolesarje popeljala od Paterne do Valencije. Dolga bo 130 kilometrov. Z izjemo vzpona tretje kategorije po prevoženih 52 kilometrih bo bolj ali manj ravninska, tako da se bodo tukaj vsekakor za zmago pomerili sprinterji. Lani je dirko dobil Wout Poels, ki bo tudi letos na startu. Premagal je Luisa Leona Sancheza in Benata Intxaustija. Dirka se je lani v koledar vrnila prvič po letu 2008. Leta 2007 jo je na drugem mestu končal Tadej Valjavec. Četrti je bil takrat Jani Brajkovič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ