Primož Roglič: Priložnosti se bodo pokazale

Primož Roglič: Priložnosti se bodo pokazale
08.07.2017 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič je danes spet na kolesu, čeprav je v včerajšnji etapi na dirki po Franciji kar dvakrat padel: "Pomembno je, da sem potem prišel do cilja in grem lahko naprej."

"Nikoli ni prav prijetno, ko padeš. Na srečo pa ni nič hujšega. Bomo videli, kako bo šlo v prihodnjih dneh, " pravi Primož Roglič. Prav zato lahko nadaljuje z dirko po Franciji.

Pred kolesarji sta dva zahtevnejša dneva, predvsem nedeljska etapa bo ekstremno zahtevna: "Za mano res ni najboljši dan. Sem pa preživel in to je že za mano. Prvič sem padel, ker me je kolega zadel z okrepno vrečko. Drugič sem pa sam naredil napako. Tako sem bil dvakrat na tleh. Pomembno je, da sem potem prišel do cilja in grem lahko naprej. "

Obenem je Roglič dejal, da komaj čaka, da zavijejo v hribe, saj se v teh dneh kolesarji borijo tudi v vročino. Poleg tega upa, da se mu bo na težjih etapah ponudila tudi kakšna priložnost za pobeg: "Imel sem že neke načrte za jutri. Bomo videli. Najprej se moram spet na kolo postaviti in videti, kako bom deloval. Potem se bom poskušal boriti skozi ta dva dni. "

Pa se počuti dovolj močnega? "Bomo videli. Odvisno bo od počutja. Priložnosti se bodo pokazale. Moral jih bom izkostiti. Če pa so noge dovolj močne, bomo videli jutri ali pojutrišnjem, " še pravi Roglič, ki si je v teh dneh tudi nalašč nabral večji zaostanek, tako da kolesarji, ki se borijo za visoka mesta v skupnem seštevku ne bodo več tako pozorni nanj in se bo lahko spustil tudi v kakšen daljši pobeg.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ