Primož Roglič: Pripravljen in motiviran sem

Primož Roglič: Pripravljen in motiviran sem
13.06.2018 AVTOR: DZ

Primož Roglič se po letu 2015 vrača na dirko po Sloveniji. Tokrat v vlogi favorita, kar izpostavljajo tudi njegovi konkurenti. Sam pa: "Zmagal bo najboljši."

“Vesel sem, da bom lahko dirkal tukaj, doma. Res bo lepo in jutrišnjega začetka se že veselim. Pravijo, da sem favorit, a vendar vsi začnemo z enakim izhodiščem. Nihče ne bo imel že na startu prednosti. Zmagal bo najboljši,” je dejal Primož Roglič. A prav vsi na novinarski konferenci – Majka, Uran, Kittel in Cavendish – so poudarili, da je prav Roglič prvi favorit. Podobno kot preostali, je bil tudi Roglič skorajda cel mesec na pripravah na visoki nadmorski višini. Izbral je Sierra Nevado.

Zato se sooča s podobnim vprašanjem, kot drugi. Kako dober sploh je trenutno? “Dejstvo je, da prav pod nekimi velikimi obrati nisem še treniral. Ker je letos dirka po Franciji kar pozno, ni bilo te potrebe, da bi v Sierra Nevadi delal na intenzivnosti. Za to mi bo služila ta dirka. Da dobim nek ritem, da vidim, kje sem. Po tej dirki pa se bomo poskušali optimalno pripraviti za Tour. Ogledal si bom tudi še nekatere etape v Alpah.” A prav na pripravah je prišlo do padca.

Pri veliki hitrosti se je znašel na tleh in staknil kar precej odrgnin. Pravi pa, da bi lahko bilo precej huje, pa čeprav se rane še vedno celijo: “Priprave so potekale po načrtu. Vemo, ta padec. Bolje bi bilo, če ne bi padel, a se je na kocnu še dobro izteklo. Prav veliko nisem izgubil in vse je še naprej potekalo po planu. Tako se lahko že veselim domače dirke.” Ta bo zanj res domača predvsem v Celju in okolici. Torej, tretja etapa, saj bo dirka obiskala “njegove” kraje.

“Vesel sem, da se bomo vozili tudi po zame domačih krajih. Ob cesti lahko zato pričakujem sosede, prijatelje, domače. Ima pa ta dirka vsekakor posebno mesto, saj je edina, ki jo lahko oddirkam doma, pred domačimi ljudmi. Zato sem zelo vesel, da nam je z ekipo uspelo priti na start 25. dirke po Sloveniji.” Seveda bo obenem poskušal izkoristiti traso. Petkova ragibana etapa v okolici Celja, sobotna kraljevska etapa do Kamnika in potem posamična vožnja na čas. Zdi se, da mu trasa zares ustreza:

“Lahko bi temu rekli, čeprav nisem prav zahteven kolesar, da bi rekel, da imam rad samo hrib, samo spust ali samo kronometer. Vse mi je OK, tako da se tudi nad to traso zagotovo ne pritožujem.” Smo pa lahko prepričani, da ga bomo videli v ospredju. V boju za končno zmago: “Definitivno sem pripravljen, motiviran tudi. Ponovno nastopiti pred domačimi ljudmi po domačih cestah je poseben občutek in tega se veselim, saj česa podobnega ne moreš nikjer drugje občutiti kot doma.”

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ