Primož Roglič: Program podoben lanskemu

Primož Roglič: Program podoben lanskemu
12.01.2022 AVTOR: DZ, foto Jumbo Visma

Jumbo Visma je na YouTube predvajala predstavitev ekipe in kolesarjev. V glavni vlogi med njimi je bil vsekakor Primož Roglič, največkrat omenjena dirka pa Tour de France.

Jumbo Visma bo tudi v tej sezoni veliko stavila na dirko po Franciji. Tom Dumoulin bo sicer nastopil na italijanskem Giru, a zdaj je že znan večji del postave za Tour. Primož Roglič si bo vlogo kapetana razdelil z Jonasom Vingegaardom. Tu je še Steven Kruijswijk. Kar trije kolesarji, ki so v zadnjih treh letih stali na odru za zmagovalce, a še niso prišli v Pariz v rumeni majici. Jasno je tudi, da bodo na Touru nastopili še Sepp Kuss, Rohan Dennis in seveda Wout Van Aert. Kaj pa je za medije povedal Primož Roglič, ki se z ekipo mudi na pripravah v Španiji? Tu so nekateri njegovi odgovori.

O prvih pripravah v novem letu: Spet na kolesu. Prvi kilometri v tem letu. Pripravljamo se na nove izzive, ki prihajajo naproti. Smo na neki osnovi. Sicer dobre volje, ne pa v formi. Začetek priprav. Vesel sem, da smo se ponovno tu zbrali skupaj.

O programu dirk: Najbrž ste že vsi prebrali, da startam s Pariz-Nica. Kasneje je program zelo podoben lanskemu letu, s tem, da bom tudi na dirki Milano-Sanremo. Pa Baskija in klasiki - Valonska puščica in Liege-Bastogne-Liege. Vse je precej podobno lanskemu programu. Upam, da bom Tour končal v čim boljšem stanju in bom potem pripravljen za Vuelto. Priprave bodo zelo podobne lanskim. Z višino prej. Konec koncev, stvari, ki so delovale ne želimo preveč spreminjati.

O glavnem cilju - dirki po Franciji: Če gledam na lansko leto, želim priti vsaj do konca Toura. Je že nek podvig. Ampak, predvsem želim biti sam čim bolje fizično pripravljen in imeti fante okoli sebe, ki bodo tudi čim bolje pripravljeni, tako da si bomo skupaj lahko eden drugemu pomagali in se hkrati zabavali.

O spremembah v primerjavi z lansko sezono: Predvsem je že to, da sem na tem januarskem trening kampu, saj lani zaradi koronavirusa nisem bil prisoten. Že to je drugačna stvar. Nekaj novih obrazov je v ekipi. Niso pa drugačni glavni cilji. Tudi moji ne. Upam, da bom lahko čim bolje vstopil v Tour in ga končal ter bil potem pripravljen tudi za Vuelto.

O tem, da junija pred Tourom v programu spet nima nobene dirke: Videli bomo. Sigurno sem bil lani dobro pripravljen, kar sem kasneje lahko dokazal. Vsako leto je tudi drugačno in težko bi z nekim istim pristopom dosegal iste rezultate. Vsi stremimo k temu, da bi bili boljši. Bomo videli v danem trenutku, ali bom potreboval še več treninga ali pa še kakšno dirko. Predvsem želimo ostati odprti kar se tiče teh stvari in potem priti na Tour na najvišji možni ravni. Tako jaz, kot vsi ostali okrog mene. Da se potem lahko zabavamo in uživamo ob samem dirkanju.

O treningih vožnje ne čas: V ospredju je bila predvsem lani. Gledano generalno se mi je super izplačalo. Kronometer je del največjih dirk in poskušal bom ohranjati tisto, kar sem imel. Predvsem bom moral slej kot prej tudi tej disciplini posvečati dovolj časa, da bom lahko pripravljen.

O tem, da se bo moral izogniti padcem, ki ga vseskozi spremljajo: Prvo pravilo je, da je treba ostati na kolesu in priti do cilja. Po drugi strani pa si lahko z malim ali velikim zadovoljen. Morda ti je pri dirki cilj samo priti do cilja, jo končati. Ali pa morda kaj več doseči. Vsi vemo, da z vsako stvarjo, če jo povečuješ, so tudi meje. Definitivno je treba ostajat na kolesu in kljub temu iztiskati iz sebe čim več in iti res do limitov, pa še preko, ko greš lahko pri sebi.

O novih okrepitvah ekipe: Definitivno sem vedel, kdo bo prišel k nam. Sem tudi malo vpleten v vse skupaj. Z Rohanom še nisem bil v stiku, saj je še doma in ga na pripravah še ni bilo z nami. Lahko pa rečem, da so Tiesj, Laporte in Tosh res super fantje. Poleg tega, da so izjemno močni so tudi zelo prijetni kot osebe. Sigurno se bomo lahko imeli fino na dirkah, na katerih bomo skupaj.

O dirkanju s Tadejem Pogačarjem: Na koncu je zame in zanj isto. Simple. Prvi prečka ciljno črto čim večkrat. To potem pomeni skupno zmago. Zanimivo bo. Kakorkoli obrneš, lahko jaz predvsem nas komentiram. Mi bomo imeli močno ekipo. Naša glavna skrb je, da sem jaz in fantje okrog mene čim bolje pripravljeni in da gremo tja in lahko konec koncev živamo na kolesu in ob dirkanju ter se zabavamo.

O tritedenskih dirkah: Če bom ugotovil, da mi tritedenske dirke niso več všeč, potem na njih ne bom več nastopal in bom morda odpeljal samo še enodnevne dirke ali kaj drugega. Zaenkrat pa sem zadovoljen s tem in bom na najdaljših dirkaj poskušal dosegati dobre rezultate.

O dirkah v letošnji sezoni: Vsi vedo, da sta glavna cilja dirka po Franciji in dirka po Španiji. To sta največji dirki. Potem je tu Pariz-Nica. Če bom dobro pripravljen in bom lahko dosegel dober rezultat, potem zagotovo ne bom zaviral. Milano-Sanremo je tudi zanimiva dirka in je ena izmed monumentov. Cilj je tam nastopiti in nuditi pomoč Woutu. Na tisti dirki je eden izmed največjih favoritov, in če mu bom lahko na Poggiu pomagal, bi to bilo popolno. Vsi pa vedo, da na Touru nastopam samo zato, da se lahko bolje pripravim za Vuelto. Upam, da se bom vrnil na Vuelto in bilo bi noro, če bi mi uspelo doseči rekordno četrto zmago zapored. Dirke se že veselim, čeprav si trase nisem še ogledal. Zdaj sem šele začel s pripravami, Vuelta pa je še daleč. Bo pa pomembna za ekipo, saj se začne v Utrechtu na Nizozemskem. Tam bomo tri dni, potem je kronometer v Alicanteju in kar nekaj vzponov, za katere še nisem slišal.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ