Primož Roglič: Proti vrhu Galibierja z dvema prestavama več

Primož Roglič: Proti vrhu Galibierja z dvema prestavama več
21.07.2017 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič dan po veličastnem uspehu: "Težko je vse skupaj nekako strniti. Zelo sem vesel, da mi je to uspelo. To si res štejem v čast."

Primož Roglič je v sredo pisal zgodovino. Neverjetno. Dobil je eno izmed najtežjih etap na letošnji dirki po Franciji.

Tako je dopolnil zbirko, saj je lani dobil etapo na dirki po Italiji. Primerjava? "Tour je Tour. Mogoče se čudno sliši, vendar pa se čuti razlika. Vsaj, kolikor imam sam izkušenj. In lepo je, če ti to uspe največji dirki. ” Na poti proti vrhu najvišje točke letošnjega Toura – govorimo o znamenitem prelazu Galibier – je prepričljivo ugnal tudi Alberta Contadorja.

Španec se je večkrat vozil za Rogličem. Ob napadih mu je sledil, vendar pa Rogliču pri narekovanju ritma ni želel oziroma niti ni mogel pomagati: “Motilo me je. Očitno pa je tudi on plačeval svoj davek, ker nas je moral prej ujeti. Pa še na Telegraphu je imel težave, tako da očitno ni imel prave moči. Ker ni hotel sodelovati, sem še naprej napadal. ” Ko se je preostalih ubežnikov otresel, pa je sledil boj s kilometri proti vrhu Galibierja.

Bilo pa je tudi lažje, pravi, saj ga je ob cesti vzpodbujalo ogromno število slovenskih navijačev: “Vedel sem, da je tam ogromno prijateljev, sorodnikov, družina, punca. Tudi sam sem imel kurjo kožo. Neverjetno je, ko se prebijaš proti vrhu Galibierja z vsemi temi znanimi obraz. Sigurno ti to da dve dodatni prestavi, ki sta potrebni, če hočeš dobiti etapo, sploh na Touru. ” Ko je imel na vrhu minuto in pol prednosti pred skupino z rumeno majico, pa mu je bilo jasno, da ga bodo ubežniki v zadnjih 30 kilometrih zares težko ujeli:

“Takoj po gorskem cilju sem bil že kar siguren, da me bodo težko ujeli. Prav prepričan pa v zadnjih dveh kilometrih. Na Galibier sem se sploh prvič povzpel povsem do vrha. Tudi navzdol sem se peljal prvič. Poskušal sem se peljati predvsem varno in potem pritisniti na mestih, kjer se to lahko. " Kakorkoli, Primož Roglič je prvi Slovenec z zmago na dirki po Franciji. Izjemen podvig. Zato je tudi edini Slovenec, ki lahko pove, kaj mora imeti kolesar, ki zmaga na taki dirki: “Veliko stvari se mora poklopiti. Brez trdega dela, odločnosti in žrtvovanja v vrhunskem kolesarstvu težko daleč prideš. "

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
ckr.si. 21.07.2017 20:25

kulNi kaj dodati. Ima borbenost za zgled marsikomu.kul

Plogi 16.08.2017 15:15

Lepo je tole brati:

 

www.polet.si/kolumna/devetnaj sti-julij

 

 

heron 16.08.2017 19:23

Je sploh še kaj za napisat ,rečt? Rogla je trmast in zagnan ,da mu ni para,njegova ženska pa piše da ti srce razbija 100 na uro,solze tečejo in smeh bruhaš,ko bereš. Kapo dol obema in ja, Galibier je epska zadeva,še Alpe d'huez zmaga pa je med nesmrtnimi. Bravo

kovit 16.08.2017 21:47

Po moje bo nesmrten kar z zmago v Parizu...

TEX 17.08.2017 09:57

Tole bo pogled  za sotekmovalce v bodoče , slikano na Izoardu naslednjega dne.
Fant je absolutno neverjeten , sploh ne vemo kje so meje.


image

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ