Primož Roglič: "Rane z Baskije še niso zaceljene"

Primož Roglič: "Rane z Baskije še niso zaceljene"
23.04.2018 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič je v teh dneh že v Švici, kjer čaka na dirko po Romandiji. V blogu je zapisal: "Imam lepe spomine na lansko dirko."

"Se samo meni zdi, ali pa je teden, ko ni tekmovanj občutno krajši, kot pa takrat, ko je dirka, " je blog na primozroglic.com začel Primož Roglič.

Pred njim je namreč nova etapna dirka svetovne serije. govorimo o že 72. dirki po Romandiji, ki se bo tokrat začela v Frobourgu. Na startu bodo tudi trije Slovenci Kristijan Koren, že zmagovalec iz leta 2010 Simon Špilak in lani tretji Primož Roglič. Prav prek bloga se je na spletni strani primozroglic.com oglasil tudi v zadnjih dveh letih najuspešneji slovenski kolesar Primož Roglič.

"Letošnja tretja enotedenska world tour dirka, ki jo bom startal. Na lansko izvedbo Dirke po Romandiji imam lepe spomine z zmago na kronometru in tretjim mestom v generalni razvrstitvi, " je zapisal Roglič. Letos je zablestel z etapno zmago na dirki Tirreno-Adriatico in potem z zmago na dirki po Baskiji. Tam je v zadnji etapi tudi grdo padel: "Rane iz Baskije še niso popolnoma zaceljene. Zagotovo pričakujemo težko dirko in komplicirane vremenske razmere, značilne za to dirko. Lani je med eno etapo snežilo. Upam da nam bo letos to prihranjeno. "

Kolesarji bodo imeli najprej na sporedu štiri kilometre dolg prolog. Sledila bo 166 kilometrov dolga razgibana etapa do Delemonta. Potem pa 174 kilometrov dolga druga etapa do Yverdon les Bainsa. V tretji etapi se bodo kolesarji soočili z vožnjo na čas. Ta bo gorska od Ollona do Villarsa. Dolga bo 10 km. Kraljevska etapa sobotna četrta. Sion bo gostil start in cilj. Etapa bo dolga 150 kilometrov. Zadnja etapa se bo po 182 kilometrih dirkanja končala v Ženevi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ