Primož Roglič: Remcu se je očitno precej bolj mudilo

Primož Roglič: Remcu se je očitno precej bolj mudilo
25.03.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Ni bil preveč zadovoljen. Ampak, ni bilo na meni, da bi moral vleči," je med drugim po 6. etapi dejal Primož Roglič.

6. etapa na dirki po Kataloniji je bila vsekakor bolj zanimiva, kot se je sprva predvidevalo. Remco Evenepoel je napadel, a Primož Roglič mu je lahko sledil. Čeprav je bilo do cilja še precej kilometrov, je Roglič vedel, da Evenepoela, ki je na dirki po Kataloniji njegov največji tekmec ne sme pustiti samega v ospredju:

"Še vedno sem malce gledal. Sam bi lahko šel bolj počasi proti cilju, njemu se je očitno precej bolj mudilo. Že ogromnokrat je dokazal, da se lahko pelje sam, kolikor pač je do cilja. Treba je definitivno slediti vsem tem napadom." Potem pa z Evenepoelom ni sodeloval pri narekovanju ritma, saj bi brez potrebe tvegal izgubo dodatnih sekund v primeru sprinta za zmago. To je Evenepoela krepko razjezilo.

"Ni bil preveč zadovoljen. Ampak, ni bilo na meni, da bi moral vleči. On je napadal, jaz pa sem sledil, tako da gremo jutri novim izzivom naproti."

"Ni bil preveč zadovoljen. Ampak, ni bilo na meni, da bi moral vleči. On je napadal, jaz pa sem sledil, tako da gremo jutri novim izzivom naproti," pa je po cilju za TV Slovenija dejal Primož Roglič. Kljub vsemu sta si na cilju zvezdnika stisnila roki, tako da povišanih tonov po prečkanju ciljne črte ni bilo: "Seveda, vsak razume potem, ko malo premisli, kako pa kaj, kako mora dirkati. Jutri se nam obeta še zanimiv boj."

Na voljo sta tokrat bila tudi dva leteča cilja z odbitnimi sekundami. Prvega je dobil Roglič, drugega pa Evenepoel, tako da je razlika med njima ostala deset sekund. "Zanimivo, ne. Sploh finale. Spet sem imel noge in sem bil zraven. Komaj čakamo jutrišnji razburljivo zadnjo etapom" je za TV Slovenija še zaključil Roglič. Vsekakor bo pestra etapa z zaključnimi krogi v okolici Barcelone čez vzpon Montjuic.

Pred sedmimi leti je v tej etapi drugo mesto osvojil prav Roglič, a takrat se ni boril za zmago v skupnem seštevku. Etapa je kratka in nepredvidljiva, tako da lahko pričakujemo tudi velike spremembe v skupnem seštevku, čeprav smo v teh dneh bili priča prevladi dveh kolesarjev - to sta Roglič in Evenepoel. Vsekakor pa bomo tudi zadnji dan dirke po Kataloniji lahko spremljali zelo napadalno dirkanje.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ