Primož Roglič: Samo še tri dirke do Toura

Primož Roglič: Samo še tri dirke do Toura
16.04.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Primož Roglič ima v pripravah na Tour nadvse zanimiv program. Po klasikah vse do Toura ne bo več dirkal.

Dolgo se je govorilo, da naj bi Primož Roglič letos v pripravah na Tour de France nekoliko manj dirkal. Program v prvem delu sezone sicer ostaja tak, kot so ga napovedali. Veliko časa pa se je ugibalo, če bo za zadnjo pripravljalno dirko izbral Criterium du Dauphine, na kateri je lani tik pred zmago grdo padel in odstopil.

Zdaj pa je jasno. Primož Roglič bo po nastopu na dirki Liege-Bastogne-Liege odšel na višinske priprave, pred Tourom pa ne bo nastopil na nobeni dirki. To je potrdil eden izmed športnih direktorjev Frans Maassen. "Lani je ogromno dirkal. Ta dva meseca brez dirk mu bosta omogočila, da bo nabral nekaj svežine in bo potem lahko bolje nastopal na dirki po Franciji in olimpijskih igrah. Obe dirki sta zanj pomembna cilja."

Roglič je lani zares blestel. Po sijajni sezoni, ki jo je končal šele novembrsko zmago na dirki po Španiji si je privoščil krajši premor in letošnjo sezono nadaljeval z blestečimi predstavami na dirki Pariz-Nica. Tam je zaradi padca v zadnji etapi s prvega mesta na žalost padel na končno 15. A vtis je popravil z zmago na dirki po Baskiji.

Zdaj ga čakajo klasike: Amstel Gold Race, Valonska puščica in Liege-Bastogne-Liege. Potem pa počitek in priprave na Tour. Pravega prizkusa forme očitno ne bo imel. 26. junija bo na startu dirke po Franciji v Brestu. "Tako smo se odločili, in če ne bo prišlo do res nepredvidenih dogodkov, tega ne bomo spreminjali," je za L'Equipe dodal Maassen.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ