Primož Roglič: Še vedno lahko nadaljujemo

Primož Roglič: Še vedno lahko nadaljujemo
28.06.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Primož Roglič je grdo padel v 3. etapi dirke po Franciji. Po pregledu v premičnem rentgenu pa je potrdil, da bo nadaljeval z dirkanjem.

Povsem potolčen, odrgnjen in z zaostankom 1:21 je Primož Roglič prišel na cilj 3. etape dirke po Franciji. Ta se je končala v Pontivyju, Roglič pa je padel dobrih deset kilometrov pred ciljem. Sicer je prišel do cilja, a so ga takoj odpeljali na rentgen. Slikanje pa je pokazalo, da do zlomov kosti ni prišlo.

"Na srečo sem še vedno v enem kosu in nič ni zlomljeno, vendar pa sem odrgnjen po vsem telesu. Za nas to ni bil najboljši dan, a še vedno lahko nadaljujemo," je Roglič dejal v izjavi za javnost: "Na teh cestah je bil zelo stresen zaključek. Vsi trdo treniramo za to. Nihče si ne želi končati na tleh."

Roglič je zdaj 20. v skupnem seštevku, a bolj kot uvrstitev in zaostanek je pomembno, kako zelo poškodovan je. Bo zgolj nadaljeval, ali pa se bo še lahko boril za visoka mesta v skupnem seštevku? Pred kolesarji je namreč ravninska etapa, potem pa že vožnja na čas.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ