Primož Roglič: Še vedno se dobro počutim

Primož Roglič: Še vedno se dobro počutim
18.03.2019 AVTOR: DZ, foto: RCS Sport

"To je bila težka etapa in zahteven zaključek," je uradni izjavi za javnost dejal Primož Roglič, ki tudi po peti etapi dirke Tirreno-Adriatico ostaja drugi v skupnem seštevku.

"Naredil bom vse, da pridem do zmage v naslednjih dneh. Težko bo, vendar ni nemogoče."
Primož Roglič, Jumbo Visma
Primož Roglič je tudi peto etapo dirke Tirreno-Adriatico odlično odpeljal, na kratkem, a strmem zaključnem vzponu je ostal sam z vodilnim Adamom Yatesom. Ubežnik Jakob Fuglsang je bil že nedosegljv in se je veselil zmage, medtem ko je Adam Yates 1,8 km pred ciljem ostro napadel in Roglič mu ni mogel več slediti. Zaostal je za 16 sekund, dodatni dve pa je izgubil zaradi časovnih odbitkov.

"To je bila težka etapa in zahteven zaključek. Dal sem vse od sebe, vendar pa preprosto nisem mogel hitreje," je v uradni izjavi za javnost priznal član moštva Jumbo Visma. "Yates je bil danes preprosto premočan. Ničesar ne obžalujem, niti ne morem sebe kriviti za to. Naredil bom vse, da pridem do zmage v naslednjih dneh. Težko bo, vendar ni nemogoče."

Roglič ima pred zadnjima dvema etapama 25 sekund zaostanka za Yatesom in deset sekund prednosti pred Fuglsangom. Ostali zaostajajo že preveč. Odločilen bo torkov deset kilometrov dolg posamični kronometer v San Benedettu del Trontu: "Ekipa mi je tudi danes dobro pomagala. Še vedno se počutim dobro, tako da bom v naslednjih dneh še poskušal."

V izjavi za javnost je tudi športni direktor Addy Engels dejal: "Upali smo, da bo Primož lahko odgovoril na Yatesov napad. Na koncu se ni izšlo. Škoda. Zdaj bo vse odvisno od Primoževe dnevne forme v torkovi vožnji na čas. Še bomo poskušali." Sicer pa bo ponedeljkova etapa v prvem delu še razgibana, v drugem pa bolj ali manj ravna. Pričakujemo lahko pobeg, morda celo uspešen. V nasprotnem primeru pa sprint velike skupine kolesarjev.

"Upali smo, da bo Primož lahko odgovoril na Yatesov napad. Na koncu se ni izšlo. Škoda. Zdaj bo vse odvisno od Primoževe dnevne forme v torkovi vožnji na čas. Še bomo poskušali."
Addy Engels, športni direktor

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ