Primož Roglič: Seveda sem razočaran

Primož Roglič: Seveda sem razočaran
22.07.2017 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič za TV Slovenija o pokvarjenem menjalniku: "Delal je prvih petsto metrov. Potem pa se pač zgodi, da ne dela. Nisem mogel nič storiti."

Primož Roglič je veliko pričakoval od zadnjega kronometra na dirki po Franciji. Prepričan, da lahko poseže po najvišjih mestih. A na koncu se mu ni izšlo.

Takoj po startu mu je postalo jasno, da mu zadnji menjalnik ne dela. »Imel sem težave s kolesom. Natančneje z zadnjim menjalnikom. Takoj od starta. Po nekako petsto metrih. Tako sem moral voziti v isti prestavi vse tja do klanca, kjer sem zamenjal kolo, « je za TV Slovenija dejal Primož Roglič. Kolo so zamenjali na nadvse strmem vzponu.

A Roglič si je že do tam nabral več kot 20 sekund zaostanka. Na vrhu vzpona pa je za kasnejšim zmagovalcem Maciejem Bodnarjem zaostajal že za 38 sekund. »Če imaš takoj od starta težave, težko daš vse od sebe. Poleg tega se je zelo težko peljati ves čas z eno prestavo. Seveda sem razočaran, saj menim, da bi se lahko boril za zmago oziroma za najboljša mesta. Škoda. Izgubljena priložnost, ampak gremo dalje, « je med prenosom kronometra dejal Roglič in dodal:

»Zagotovo pa se take stvari ne smejo dogajati. « Roglič je na koncu zasedel 14. mesto. Zaostal je za 49 sekund: »Vedno moraš imeti zelo dobre noge, pa še nekaj več, če hočeš dobiti etapo. Če pa imaš težave že od starta in veš, da je šlo že vse po zlu, potem težko daš vse od sebe. « A za Rogličem je vseeno izjemen krstni nastop na Touru. Čeprav je velikokrat padel - padec mu je odnesel vrhunski rezultat že na uvodnem kronometru - je kot prvi Slovenec dobil etapo. In to prestižno, nadvse zahtevno preizkušnjo v Alpah.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ