Primož Roglič: Škoda za odpovedano kraljevsko etapo

Primož Roglič: Škoda za odpovedano kraljevsko etapo
14.03.2016 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič je danes izgubil vse možnosti za vrhunsko uvrstitev na dirki Tirreno-Adriatico, predvsem pa mu je žal za odpovedano kraljevsko etapo.

Kot smo že poročali, so organizatorji dirke Tirreno-Adriatico v soboto popoldne sporočili, da bodo nedeljsko kraljevsko etapo odpovedali. Hribolazci so vse stavili prav na to preizkušnjo, a zaman. Mnogi so se pritoževali, predvsem Vincenzo Nibali. Mnogi pa so se tudi strinjali. Primož Roglič je bil med tistimi, ki bi v tisti etapi lahko preizkusili in pokazali, kako dobro so pripravljeni.

Nenazadnje je bil po sobotni preizkušnji 24., za vodilnim pa je zaostajal vsega 47 sekund. "Škoda za odpovedano kraljevsko etapo, " je bil Roglič jasen v svojem blogu na spletni strani primozroglic.com. V današnji etapi pa je Roglič padel v samem zaključku. Takrat je prišlo do padca večjega ševila kolesarjev. Najbolj jo je skupil Michele Scarponi, ki ima poškodovano ključnico. Roglič se je zapletel s kolesarjem BMC, potem pa je dokončal etapo, vendar pa je izgubil več kot pet minut.

"Če mi ne uspe doseči dobrega rezultata, pa mi rata kakšna 'salta '. Čeprav raje kot o 'saltah ', pišem o dobrih rezultatih, seveda, " je še zapisal Roglič in pojasnil, kaj se je zgodilo tik pred začetkom zadnjega vzpona: "Nič takega spredaj so padli, sam sem bil malo bolj zadaj, poizkušal sem priti naprej pred ovinkom, pa nisem videl, da je padec. Priletel sem v kolo enega pred menoj in sem še sam naredil 'salto '. Nič hujšega. Sem malo potolčen. Jutri je nov dan. "

Tudi na spletni strani moštva LottoNL Jumbo so se odzvali. "Šlo je za padec brez poškodb, je pa izgubil nekaj časa, " je dejal športni direktor Engels, ki je še poudaril, da se mora Roglič resno lotiti tudi jutrišnjega zaključnega kronometra, pa čeprav to ni njegova specialnost: "Zanj bo tudi jutrišnji dan zanimiv. Na tistem kronometru mora dati vse od sebe. V kronometrih še nima toliko izkušenj in to bo priložnost, da si jih pridobi. "

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ