Primož Roglič: SP, Lombardija in šele potem načrtovanje za 2019

Primož Roglič: SP, Lombardija in šele potem načrtovanje za 2019
07.08.2018 AVTOR: DZ, foto sirotti

“Najprej moramo zaključiti letošnjo sezono, potem se bomo s celotno ekipo fokusirali na naslednje leto,” je na novinarski konferenci še dejal Primož Roglič.

Primož Roglič je ob prihodu v Slovenijo najprej odšel na rahel operacijski poseg, kjer so mu iz komolca odstranili še nekatere kamenčke, ki jih je imel že vse od padca na pripravah na dirko po Franciji in je kljub temu dobil dirko po Sloveniji, potem pa še blestel na francoskem Touru. Potem je na novinarski konferenci pred prvim sprejemom govoril o izjemnih vožnjah v Franciji. Odgovarjal pa je tudi na vprašanja o bližnji prihodnosti.

S 15. avgustom se začne resno pripravljati na svetovno prvenstvo, ki bo v Innsbrucku. Takrat bo odšel tudi na višinske priprave. “Trasa bo zelo težka. Ogledal sem si jo. Zanimivo bo tudi zaradi vremena. Lahko, da bo lepo, lahko pa bo tudi hladno in mokro. Ampak, to niso stvari, ki bi me morale skrbeti. Moja glavna skrb je, da se čimbolje pripravim.” Glede na prikazano v zadnjih letih, se na zastavljene cilje zares zna pripraviti. Očitno bo izbral podoben program kot lani, ko je v vožnji na čas zasedel drugo mesto in osvojil srebrno medaljo.

Udeležil se je dirke po Veliki Britaniji, ni pa odšel na špansko Vuelto, ki jo nekateri izberejo za zadnjo pripravo na svetovno prvenstvo: “Če je vse OK, potem je to lahko dobra priprava. Če pa se polomiš, potem to ni najboljša dirka. Za glavo bi bila Vuelta kar veliko, zato se mi zdi, da je prav, da gremo po zastavljeni poti. Saj nimam nekega počitka ali dopusta. Treningi se nadaljujejo, po 15. avgustu pa sledijo priprave na višini.” Po nastopu na svetovnem prvenstvu pa želi dobro nastopiti še na zadnji klasiki leta – dirki po Lombardiji.

Šele potem si bo privoščil tisti pravi premor, počitek, dopust brez kolesa. Naslednja sezona je še daleč … “Najprej moramo zaključiti letošnjo letošnjo sezono, šele potem se bomo s celotno ekipo fokusirali na naslednje leto. Videli bomo. Težko rečem. Dejstvo je, da bo tudi naš sprinter Dylan šel na Tour. Že zato ne bom rekel, da grem na Tour z namenom, da ga dobim, ker potem nimam treh ali štirih tekmovalcev zase, saj jih bo imel on. Že tu gre za nek kompromis v ekipi. Seveda pa lahko še vedno dirkam na podoben način kot letos. Več pa bomo vedeli konec leta oziroma v začetku prihodnjega.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ