Primož Roglič: Sproščen sem in uživam

Primož Roglič: Sproščen sem in uživam
09.10.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Na koncu sem imel srečo, da je vodilna skupina zgrešila pravo cesto. Če se to ne bi zgodilo, ne bi mogel zmagati," je povedal Primož Roglič.

"Ko smo ujeli Sancheza, sem napadel in dal vse od sebe. Na srečo je bilo dovolj za zmago."
Primož Roglič

Primož Roglič še vedno blesti. Dobil je še drugo enodnevno preizkušnjo zapored. Tokrat Tre Valli Varesine. Kaj vse se je na tej dirki dogajalo, smo vam že opisali. Po zmagi je tudi Primož Roglič dejal, da je imel pri vsem skupaj nekaj sreče, da je skupina, ki se je vozila nekaj sekund pred njegovo skupino zavila s trase: "Na koncu sem imel srečo, da je vodilna skupina zgrešila pravo cesto. Če se to ne bi zgodilo, ne bi mogel zmagati."

Seveda ni pozabil pohvaliti ekipe, ki mu na teh enodnevnih dirkah zares nudi pomoč, on pa se kolegom zna zahvaliti na najlepši možni način. Z zmagami: "Dirka je bila težka in tudi zaključek je bil zahteven. Spet moram pohvaliti celotno ekipo. Dirko smo imeli ves čas pod nadzorom, v zaključku pa smo prevzeli pobudo." Pred Rogličevo skupino je bil samo še Luis Leon Sanchez, ki pa se je v zadnjem kilometru lahko samo še nemočno ozrl in videl, da prihajajo najboljši:

"Ko smo ujeli Sancheza, sem napadel in dal vse od sebe. Na srečo je bilo dovolj za zmago. Zame je to izjemna sezona. Z ekipo upamo, da bomo to formo prenesli še na dirko po Lombardiji." Seveda bo tam spadal v ožji krog favoritov, tako da bodo mnogi pazili nanj. "Ko sem rekel že na dirki po Emiliji. Uživam v tem. Lepo bi bilo oditi na dopust, vendar imamo še Lombardijo. Bomo videli. Sproščen sem in uživam. Videli bomo, kako bo šlo," je po cilju še dejal Roglič.

"Ko sem rekel že na dirki po Emiliji. Uživam v tem. Lepo bi bilo oditi na dopust, vendar imamo še Lombardijo."
Primož Roglič

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ