Primož Roglič: Tadej je bil najboljši

Primož Roglič: Tadej je bil najboljši
29.06.2020 AVTOR: DZ

"Po vojni je lahko razglabljati, kaj pa kako. Ampak, dejstvo je, da če bi bil močnejši in bil bolj pritiskal, potem bi se mi lahko izšlo bolj v prid," je z nasmehom dejal Primož Roglič.

"S krajšimi in močnejšimi napori lahko v danem momentu bolje delujem, kot pa z neko visoko konstantno močjo."

Primož Roglič je prejšnjo nedeljo osvojil naslov državnega prvaka v cestni vožnji, v vožnji na čas pa je osvojil drugo mesto. Premagal ga je Tadej Pogačar. Razlika med njima pa je bila osem sekund.

"Nisem specifično treniral za neke daljše konstantne napore, tako da mi je dirka na Krvavec bolj ustrezala. S krajšimi in močnejšimi napori lahko v danem momentu bolje delujem, kot pa z neko visoko konstantno močjo," je pojasnil Primož Roglič, ki pa ni iskal izgovorov: "Bilo je mokro, predvsem od starta. Se mi pa zdi, da za vse, ki smo startali na koncu. A na koncu zmaga najmočnejši."

"Že dva meseca nisem naredil nobenega daljšega intervala od štirih minut, tako da je bil to odpeljati kar lep zalogaj. Ampak, Tadej je bil res najboljši."

Na koncu je zaostal za osem sekund, ki pa jih nikakor ni mogel nadoknaditi: "Po celi progi sem jih pustil. Spet se nisem najboljše počutil. Ni lahko spet začeti in se privajati na ta tekmovalni ritem. Že dva meseca nisem naredil nobenega daljšega intervala od štirih minut, tako da je bil to odpeljati kar lep zalogaj. Ampak, Tadej je bil res najboljši. Vse čestitke. Sam pa moram biti zadovoljen s tem drugim mestom.”

Pred startom se je še veliko ugibalo, kdo izmed favoritov se bo odločil za zamenjavo kolesa med samo vožnjo in kdo bo celotno traso odpeljal z istim kolesom. Tadej Pogačar je kolo zamenjal, Roglič pa je že starta s kolesom za kronometer: "Niti ni bilo velike kalkulacije pa računanja. Enkrat sem se peljal z navadnim in enkrat s kronometer kolesom. Dejstvo je, da če imaš moč, greš z vsakim in te moči je meni malenkost manjkalo. Ampak, defintivno je bil Tadej res super in danes res najmočnejši."

"Super vzdušje, ponovno. Polno navijačev. Res najlepša hvala vsakemu posebej za podporo, ki smo jo deležni kolesarji."

Spet je bil navdušen tudi nad številom gledalcev. Dokaz, da je kolesarstvo v Sloveniji nadvse popularno. Seveda po zaslugi kolesarjev, kot so Roglič, Pogačar, pa Matej Mohorič, Jan Polanc, Luka Mezgec, Jan Tratnik … "Tudi danes je bilo navdušujoče, kljub temu, da je bilo ob našem startu slabše vreme. Ampak, super vzdušje, ponovno. Polno navijačev. Res najlepša hvala vsakemu posebej za podporo, ki smo jo deležni kolesarji."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ