Primož Roglič: "To je biciklizem, to je življenje"

Primož Roglič: "To je biciklizem, to je življenje"
14.03.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Je, kar je. Nimam kaj dodati. Seveda smo razočarani, vendar pa se svet zaradi tega ne bo ustavil. Šli bomo naprej," je po izgubljeni dirki Pariz-Nica dejal Primož Roglič.

Primož Roglič je v zadnji etapi dirke Pariz-Nica izgubil rumeno majico. Dvakrat je padel, si izpahnil ramo. A vendarle je prišel do cilja. V vsega dobrih 90 kilometrih se je zgodilo marsikaj. Na koncu pa je Roglič kljub poškodbam stopil pred medije. Za tuje medije je med drugim povedal: “Je, kar je. Nimam kaj dodati. Seveda smo razočarani, vendar pa se svet zaradi tega ne bo ustavil. Šli bomo naprej.” Si je pa vzel čas tudi za RTV Slovenija. Tu so njegovi odgovori.

O razpletu v zadnji etapi
Sigurno to ni bil dan, ki bi si ga želeli. Ampak, ga ne moremo zdaj spremeniti. Moramo vzeti pozitivne stvari s te dirke in mislim, da jih je bilo kar nekaj. Zdaj pa se nekako pozdraviti, spočiti in se pripraviti za naslednje izzive, ki pridejo.

O spustih in zaključku
Očitno sem imel več težav na spustih danes, kot na vzponih. Čeprav tudi na vzponih, vzaj na zadnjem sem res izjemno trpel in poskušal dati vse kar imam. Ja. To je biciklizem, to je dirkanje. To je življenje. Včasih je pozitivno. Včasih so napake in glavno je, da se vedno kaj naučimo in vzamemo vedno pozitivne stvari in gledamo v prihodnost optimistično.

O ekipi, ki je hitro “razpadla”
Dirkali smo dobro skozi celoten teden. Če danes ne bi bilo teh napak, nihče ne bi nič rekel. Moramo vzeti res pozitivne stvari. Iz napak se nekaj naučiti in jih ne ponoviti več in gledati optimistično na naslednje izzive, ki prihajajo.

O poškodbah:
Bolj kot ne sem izgubil kar nekaj kože po obeh straneh. Pri prvem padcu sem si izpahnil ramo, ko sem padel. Ampak, ja. Bi moralo biti v nekaj dneh oziroma v enem tednu dobro.

O tem, da izpahnjeno ramo sam postavil na pravo mesto:
Ta, ki mi v bistvu malce nagaja. Pač, izpah rame. Potem jo sam namestim na pravo mesto. Malo več časa sem tudi zato izgubil. Ampak, ni problema. Se bomo zdaj v nekaj dneh zacelili in prišli nazaj.

O naslednjih izzivih
Najprej si bom poskušal spočiti. Zaceliti. Potem dirka po Baskiji ter enodnevne klasike.


Grischa Niermann
Športni direktor Girscha Niermann je po cilju medijem pojasnil, da se je Primož Roglič po prvem padcu kljub izpahnjeni rami brez večjih težav vrnil v glavnino: "Danes nismo dobro odvodili dirke. Primož je na prvem spustu padel, vendar se je vrnil. To ni bila težava. Potem pa je na istem spustu padel še enkrat. Prav v zadnjem ovinku pri reki."

Tam pa je Roglič ostal sam. Brez pomočnikov, pa tudi brez pomoči iz avtomobila. Niermann je pojasnil, da komisarji Rogličevega padca očitno niso videli in so vzpostazvili t. i. “baragge.” Torej, spremljevalni avtomobili niso smeli prehiteti zaostalih kolesarjev.

"Veriga mu je padla z verižnika in vzelo mu je kar nekaj časa, da je to popravil. Ko je startal, je bil med zadnjimi kolesarji na dirki. Tega nihče ni videl. Komisarji niso videli in tako so naredili barrage. Škoda. Uspelo se mu je spet približati glavnini na kakšnih 20 metrov, potem pa se je elastika strgala in je bilo vsega konec."

Niermann je še izpostavil, da je glavnina ob prvem padcu spoštovala nepisano pravilo kolesarstva in je počakala nosilca rumene majice. "To je bil fair-play. Pri drugem padcu pa niso počakali, a to je življenje, to je kolesarstvo. Mislim, da ne smeš nikogar obsojati. Morda pa niso vsi vedeli za padec. To je kolesarstvo. Krivimo lahko sebe, ker ga nismo uspeli spraviti v glavnino."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ